Srijeda, 28. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Norveške rukometašice kažnjenje jer su igrale u kratkim hlačama umjesto u donjem dijelu bikinija

Preuzmite sliku

Norveška reprezentacija je kažnjena s 1.500 eura jer su njene igračice nosile kratke hlače umjesto donjeg dijela bikinija na Evropskom prvenstvu u rukometu na pijesku.

Evropska rukometna federacija (EHF) saopćila je da je izrekla novčanu kaznu zbog slučaja “nepropisne odjeće”. Norveške rukometašice nosili su kratke hlače umjesto donjeg dijela bikinija tokom utakmice za bronzanu medalju protiv Španjolske u Varni u Bugarskoj. Norveški rukometni savez (NHF) već je izjavio da će platiti ako njihove igračice budu kažnjene.

  • U priopćenju EHF-a navodi se kako je disciplinska komisija izrekla novčanu kaznu od “150 eura po igračici, za ukupno 1.500 eura”. Dodaje se da je norveška ekipa igrala u kratkim hlačama koje “nisu u skladu s jedinstvenim pravilima sportaša definiranim u pravilima igre za rukomet na pijesku IHF (Međunarodne rukometne federacije)”.

    Kare Geir Lio, čelnik NHF-a, rekao je novinskoj agenciji AFP da će platiti kaznu, ali dodao je da bi „to trebao biti slobodan izbor u standardiziranom okviru“.

    -Najvažnije je imati opremu u kojoj se sportaši osjećaju ugodno, kazao je.

    Prije prvenstva Norveška se obratila EHF-u tražeći dozvolu za igranje u kratkim hlačama, ali rečeno im je da se kršenje pravila kažnjava novčanom kaznom.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje