Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

NLB Banka podržala inicijativu za otvaranje Ženske odbojkaške akademije u Srebrenici

Preuzmite sliku

NLB Banka d.d. Sarajevo podržala inicijativu za otvaranje Ženske odbojkaške akademije „Mikasa NLB Banka“ u Srebrenici.

Sarajevo, 19.03.2018. – Ženska odbojkaška akademija „Mikasa NLB Banka“ iz Tuzle uskoro planira otvoriti podružnicu u Srebrenici, a ovu važnu inicijativu podržala je i NLB Banka d.d. Sarajevo, kao glavni sponzor.

„Želimo da se infrastruktura Akademije prenese u Srebrenicu i da se otvori Sportsko- zdravstvena akademija u kojoj bi trenirale djevojčice iz Srebrenice, Potočara i okoline. Trenutno imamo oko 100 prijavljenih djevojčica i mogu reći da je interes veliki. Akademija će obezbijediti opremu i stručno osposobljene trenere i ljekare koji će pregledati svu djecu. Cilj nam je da ih prijavimo u jedan od sistema takmičenja, kako bi i djeca iz Srebrenice putovala i obilazila Bosnu i Hercegovinu“, izjavio je osnivač i direktor Akademije „Mikasa NLB Banka“, Almir Žilić.
Predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo Lidija Žigić smatra da je ova inicijativa od velikog značaja za djevojčice iz Srebrenice i okolnih mjesta.

„NLB Banka d.d. Sarajevo prepoznala je značaj inicijative da se Akademija otvori i u Srebrenici i čast nam je što smo dio ovog divnog projekta. Ovo je jedan od većih projekata u ovom dijelu zemlje i odlična prilika da se ženska djeca uključe u sportske aktivnosti. NLB Banka će sigurno i ubuduće nastaviti podržavati ovakve i slične aktivnosti“, izjavila je Žigić.

Otvaranje sportsko-zdravstvene akademije definitivno je jedan od najvećih uspjeha u Srebrenici i okolnim mjestima. Više od 100 do sada prijavljenih djevojčica voditi će akreditovani treneri, koji će im prenijeti znanje o važnosti sportskih aktivnosti, zdravoj prehrani i drugim temama.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje