Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nijemci tvrde: Zbog ovoga se skriva istina o Schumacherovu zdravstvenom stanju

Preuzmite sliku

Gotovo osam godina je prošlo otkako je Michael Schumacher nastradao na skijanju i zadobio teške ozljede mozga, a o njegovu zdravstvenom stanju danas se jako malo zna.

Posljednja detaljna obavijest o stanju sedmerostrukog svjetskog prvaka u formuli 1 dolazi iz jula 2014. godine kada je Schumacher prebačen u svoju kuću na Ženevskom jezeru.

Njemački Focus navodi da vjerovatno nikad nećemo saznati kakvo je zdravstveno stanje Schumachera i da se s tim treba pomiriti. Dva su razloga zašto se skriva istina o njemu.

Prvi je taj što zbog složenosti ozljede mozga kao u Schumacherovu slučaju ni najbolji liječnici ne mogu dati prognozu. Promjene su sasvim normalne i jedan dan može biti sasvim različiti od drugoga. Zbog toga predviđanja nisu pouzdana.

S druge strane, Sabine Kehm, kao predstavnica porodice Schumacher, želi informisati javnost samo kad postoji nova i konkretna nada u poboljšanje. Kad bi Kehm danas objavila saopćenje o Schumacherovu stanju, vjerovatno bi istu stvar morala učiniti i sutra. I prekosutra. Princip postaje jasan, navodi Focus.

Zbog ovih razloga porodica se odlučila sasvim izolirati od javnosti i trebamo prihvatiti da možda nikad nećemo saznati u kakvom je stanju jedan od najomiljenijih likova u svijetu sporta. (Vecernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje