Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Neuništivi Cro Cap! Legendarni Mirko Filipović prvak u 42. godini (VIDEO)

Preuzmite sliku

Mirko Filipović je novi Rizinov prvak! Legendarni hrvatski borac je u istom danu ostvario dvije rekordno brze pobjede – prvo je za 49 sekundi pao estonski gorostas Kaid ‘’Baruto’’ Höövelson, a Cro Cop je u velikom finalu nokautirao i bivšeg svjetskog prvaka u hrvanju Amira Aliakbarija nakon samo dvije minute borbe!

Hrvatska legenda borilačkih vještina 42-godišnji Mirko “Cro Cop” Filipovićosvojio je Rizinov Grand Prix u Saitami nakon što je u subotu u finalu poslije dvije minute borbe pobijedio 29-godišnjeg Iranca Amira Aliakbaria.

Filipović je lijevim krošeom prvo uzdrmao Iranca, a potom ga je oborio na tlo i nakon još dva udarca sudac je prekinuo meč.

Iranski borac je bivši svjetski prvak u hrvanju grčko-rimskim stilom iz 2010. godine (kategorija do 96 kg), i on je u polufinalu nakon dvije runde po pet minuta sudačkom odlukom svladao Rusa Valentina Moldavskog.

Nekoliko sati ranije, u polufinalu, Filipović je poslije 49 sekundi borbe pobijedio estonskog gorostasa Kaida “Baruta” Hoovelsona. Baruto, koji je visok 198 cm i ima čak 180 kilograma, na početku borbe završio je u klinču sa hrvatskom legendom, a onda je Filipović udarcem koljenom u jetru nokautirao bivšeg sumo borca. (Tuzlanski.ba)


Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,