Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Neredi na pikadu: Gledatelji se gađali stolcima i stolovima, tri osobe povrijeđene (VIDEO)

Preuzmite sliku

Neredi, koje je izazvala manja grupa pijanih gledatelja, prerasli su u pravi haos koji su na kraju morali smirivati redari, njih 40, a kojima su u pomoć morali priskočiti i policajci.

  • Invitational Darts Challenge chairs
  • Pikado je veoma popularan sport, a nagrade koje osvajaju majstori su iznimne. Primjerice, na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Londonu, prvak Gary Anderson inkasirao je 250.000 funti za pobjedu nad legendarnim Philom Taylorom, koji je naslov svjetskog prvaka osvajao čak 16 puta i samo od nagrada dosad zaradio više od šest miliona funti.

    Na velikim turnirima okuplja se veliki broj gledatelja, karte za svjetsko prvenstvo rasprodane su mjesecima unaprijed. Atmosfera je veličanstvena, gledatelji se zabavljaju kao u kafićima te navijaju tokom svih mečeva i premda se ispiju velike količine piva, nije bilo incidenata. Do subote navečer u Melbourneu.

  • neredi-pikado1
  • Na stadionu Etihad igrano je finale Invitational Darts Tournamenta, između domaćeg Simona Whitlocka i prvog igrača svijeta Michaela van Gerwena. Neredi, koje je potaknula manja grupa pijanih gledatelja, prerasli su u pravi haos koji su na kraju morali smirivati redari, njih 40, a kojima su u pomoć morali priskočiti i policajci.

    Gledatelji su se gađali plastičnim stolcima i stolovima, a kada je sve završilo, izgledalo je kao bojno polje. Tri su osobe potražile medicinsku pomoć, a 40 najratobornijih je izbačeno s turnira. Usput, pobjedu je odnio Nizozemac van Gerwen.

    Bio je to pravi nered, nekoliko pijanih idiota iz čiste dosade počelo je bacati stolce tražeći malo uzbuđenja – izjavio je jedan od svjedoka. (Jutarnji.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,