Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nema mu premca: 15-godišnjak igra za Leipzig i najbolji je igrač Fife na svijetu, ima omjer 450-0

Preuzmite sliku

Danac Anders Vejrgang nastavlja s rušenjem rekorda u Fifi 21, najpopularnijoj nogometnoj simulaciji na svijetu.

Nevjerovatni klinac, koji je jučer napunio 15 godina, ostvario je 450 pobjeda zaredom u Ultimate Teamu (FUT), planetarno popularnom modu na ovoj igri. Igrači u FUT-u slažu ekipu od igrača po izboru za koje troše virtuelne novčiće i svakog vikenda se u “Weekend League” takmiče protiv igrača iz čitavog svijeta.

Svaki igrač može odigrati najviše 30 utakmica svakog vikenda i koliko pobjeda ostvari, takve virtuelne nagrade osvaja. Samo najbolji igrači na svijetu, tzv. “elite players”, dobiju svih 30 utakmica, ali niko osim Andersa nije 15 vikenda zaredom dobio svih 30 utakmica. Njegov omjer u ovoj sezoni je 450-0.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anders Vejrgang (@rblz_vejrgang)

Vejrgang je inače i službeni igrač Fife za Red Bull Leipzig te je tako postao najmlađi profesionalac koji nastupa za esport ekipu nekog fudbalskog kluba. Zbog godina mu trenutno nije dozvoljeno igrati međunarodne turnire, ali će to moći kad napuni 16.

Već sad zarađuje hiljade eura od igranja Fife, a njegove utakmice na YouTubeu i Twitchu prati po nekoliko hiljada ljudi.

“Uživam igrajući Fifu. Znam da 98 posto ljudi ima pozitivno mišljenje o svemu, no postoje i oni koji pišu uvredljive stvari. Sretan sam što imam porodicu, klub i menadžment. Oni me podržavaju i pomažu da prođem kroz sve. Moji roditelji posebno. Majka me vozi na sve turnire, pomaže oko putovanja i razumije kakvu šansu mi igranje Fife daje”, kaže Anders koji Fifu igra od pete godine života.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje