Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nedžad Fazlija oštro o neuspjehu Đekanović: Kriv je bolesno ambiciozni trener

Preuzmite sliku

Bh. predstavnica na Olimpijskih igrama u Tokiju, Tatjana Đekanović, osvojila je 47. mjesto u disciplini 10m vazdušna puška, a o njenom nastupu govorio je najbolji bh. olimpijac Nedžad Fazlija.

Fazlija je u istoj ovoj disciplini 2000. godine u Sidneju osvojio šesto mjesto, a za neuspjeh Tatjane okrivio je njenog trenera Nevena Rašića.

“Kad su mene razapinjali, a pritom zaboravljajući 6. mjesto osvojeno u Sidneju, niko me nije branio. Tatjana nije kriva. Svaki sportista želi najbolje. Ostvarila je rezultat u skladu sa trenutnom formom”, kaže Fazlija dodavši:

“Kriv je njen bolesno ambiciozni trener, koji je nije pripremio na najbolji način. Krivi su hirovi generalnog sekretara Saveza, manipulacije, obmane i laži o kvalifikacionom sistemu koje je plasirala Upravnom odboru Saveza, OK BiH i sportskoj javnosti, i predsjednik Saveza koji je to sve pustio. Još ću jednom ponoviti: zlonamjerni ljudi su izbacili Nedžada Džankovića iz kombinacija za Olimpijadu, a kasnije i Segmedinu Bjelošević.

Tatjani gore pomenuti nisu napravili nikakvu uslugu. I nije otišla po nacionalnom ključu, već zbog hirova i bolesnih ambicija pojedinaca. Da je bilo boljih, bilo je. Da nije trebala ići, nije.

Da sad Tatjanu treba sahranjivati, nipošto. Krivci su na drugoj strani, dobro sakriveni od očiju i suda javnosti. Tatjani želim svu sreću u nastavku sportske karijere”. poručio je Fazlija.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje