Petak, 1. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

NBC Kup: Kuglaši Slobode zauzeli 18. mjesto na takmičenju u Rumuniji

Preuzmite sliku

Protekle sedmice odigrana su međunarodna takmičenja u kuglanju. Kuglaši Slobode su nastupili u NBC Kupu koji se održao od 03-08. oktobra Cluj – Rumunija. Na ovom takmičenju nastupilo je 25 muških i 14 žensih ekipa.

Kvlifikaciona runda se održavala 3 dana iz svake ekipe po 2 igrača a nakon kvalifikacija 7. oktobra 4 najbolje ekipe odigrale su polufinale te 8. oktobra utakmmice za prvo i treće mjesto.

Ekipa Slobode je u ukupnom poretku zauzela 18. mjesto s obzirom na činjenicu da smo na ovo takmičenje isli oslabljeni i cjelokupne uslove rada kluba i uslove na kuglani u Lukavcu na kojoj treniramo mnogo bolji rezultat se nije mogao ni očekivati.

 • Ipak, kuglaši Slobode su pokazali da imaju ogroman potencijal u nekim momentima su se nosili čak bili i bolji od najboljih igrača na ovom takmičenju ali nedostatak treninga na najnovijim kuglanama je učinio svoje i pozicirao nas na 18. mjesto. Ipak iza sebe smo ostavili Borca iz Banja Luke, Partizan i Metalac iz Srbije (Srbija je visestruki svjetski prvak).

  Najbolji rezultat u redovima Slobode je ostvario Samir Jogunčić 604 oborena čunja a ostali igrači su postigli sljedeće rezultate: Senad Jogunčić 595, Nermin Kasumović 573, Midhat Jogunčić 573, Mirsad Jogunčić 568 i Nenad Ivanović 545. Ukupno: 3458 oborenih čunjeva.

  NBC Kup je osvojila ekipa Zadra koja je u finalu bila bolja od VfB Hallbergmoos iz Njemačke kod je treće mjesto takođe osvojila ekipa iz Njemačke TSV Breitengüßbach koja je u utakmici za treće mjesto porazila ekipu domaćina Cluj.

  Kuglaški klub Sloboda se zahvaljuje svim sponzorima i donatorima koji su nam pomogli da odemo na ovo daleko takmičenje a posebno Gradu Tuzla i Ministarstvu za kulturu sport i mlade u Vladi Tuzlanskog kantona.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,