Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Navijači BiH u Beogradu pjevali odličnoj Tijani Bošković: Vrati se majci u Bosnu

Preuzmite sliku

Manja grupa navijača Bosne i Hercegovine nakon utakmice protiv ženske odbojkaške selekcije Srbije pozdravila je najbolju odbojkašicu svijeta, Bilećanku Tijanu Bošković, uz melodiju pjesme Halida Bešlića “Beograđanka”.

Pomenuta situacija desila je nakon meča između Srbije i Bosne i Hercegovine, samo nekoliko trenutaka prije nego što se Tijana Bošković obratila medijima i dala svoj komentar utakmice.

“Samo za tebe Bošković Tijana, samo za tebe što nikad nisi znala. Samo za tebe i sestru tvoju zanosnu, vrati se majci u Bosnu”, glasi prilagođena pjesma manje grupe bh. navijača koja je izazvala osmijeh i na licu raspoložene Tijane.

Sestre iz Bileće ponos su svoje porodice, a igraju za dvije različite reprezentacije i igra sudbine donijela je međusobni duel u prvom meču BiH na velikom takmičenju.

Bio je to prvi put da sestre Bošković igraju u reprezentacijama jedna protiv druge, ali ipak nije bio premijerni međusobni okršaj jer su Dajana i Tijana već igrale u Turskoj jedna protiv druge. Treba reći i to da je Tijanu najbolja odbojkašica svijeta s velikim brojem trofeja u karijeri, što je pokazala i danas protiv našeg tima.

U trijumfu svog tima Tijana je Srbiji donijela 16 poena, dok je Dajana Bosni i Hercegovini donijela 14 poena. Podsjećamo da je Srbija očekivano upisala pobjedu i u potpunosti opravdala ulogu apsolutnog favorita u ovom meču, a na kraju je rezultat bio 3:0 (25:11, 25:18, 25:14).

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,