Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nastupilo preko 800 igrača iz 20-ak država: Stonoteniserka Kreke Ema Lovrić u Zagrebu među osam najboljih (FOTO)

Preuzmite sliku

Proteklog vikenda u Zagrebu se održao 65. Međunarodni turnir u stolnom tenisu na kojem je učešće uzelo preko 800 takmičara iz 20-ak država. Među njima se našla i ekipa iz STK “Kreka” iz Tuzle koja je ostvarila zapažen uspjeh.

STK “Kreka” na ovom takmičenju predstavljalo je ukupno sedam igrača među kojima se posebno istakla Ema Lovrić koja je ostvarila plasman među osam najboljih na turniru.

Ema je prvi dan turnira odigrala odlično i nakon što je ostvarila pobjede nad igračicama iz Hrvatske, Slovenije i Rumunije izborila je plasman među 32 najbolje igračice na ovom prestižnom turniru. Istim ritmom Ema je nastavila i drugi dan kada je bez većih poteškoća za ulazak među 16 najboljih savladala igračicu iz Slovenije Gaju Kobetić sa 3:0, a nakon toga istim rezultatom porazila i protivnicu Olah Krisztu iz Rumunije.

U borbi za najviši plasman i medalju stonoteniserka Kreke Ema Lovrić u Zagrebu zaustavljena je od prve nositeljice i pobjednice turnira Hane Arapović iz Hrvatske.

Također, treba istaknuti da je rezultat koji je ostvarila Ema Lovrić na ovom turniru predstavlja odličnu uvertiru za Balkansko prvenstvo za mlade na kojem će ova talentovana stonoteniserka Kreke iz Tuzle nastupiti u junu mjesecu.

Osim Eme dobre mečeve na turniru u Zagrebu odigrali su i Amar Isabegović kojem je za prolazak grupe nedostajao jedan set dok su ostali takmičari Kerim Fazlić, Tarik Faković, Azur Hanić, Amina Fazlić, Nađa Đulović i Emina mlađa sestra Lana Lovrić svoje mečeve okončali u grupnoj fazi takmičenja. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje