Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nakon šest godina: Ensar Hajder oborio državni rekord

Preuzmite sliku

Bh. plivač Ensar Hajder srušio je šest godina star rekord BiH u plivanju na 400 metara mješovito, koji je i prethodno bio u njegovom vlasništvu.

Na Timskom prvenstvu Njemačke u Essenu 7. i 8. februara ovu dionicu je prešao za 4:16.70 minuta, što je devet sekundi bolje od njegovog dosadašnjeg rekorda (4:25.20 sa Evropskog prvenstva u Rijeci).

Kada bih vukao paralelu, s ovim vremenom sam na Svjetskom prvenstvu 2014. u Dohi mogao zauzeti 28. poziciju“, kazao je Hajder, koji je trku završio kao drugoplasirani u svojoj grupi.

“Ujedno sam i pobijedio na utrci 100 m delfin vremenom od 53.93, što je vrijeme blizu mom rekordu sa Svjetskog prvenstva u Dohi 2014. godine (53.53 sekunde)”, kazao je Hajder koji je nastupao i u trkama na 200 metara mješovito i 100 metara kraul.

“Ovaj turnir plivam iz punog treninga, bez specijalnih priprema, a kad naredne godine završim studij medicine, onda ću moći uložiti dosta više vremena u plivanje, tako da se uskoro mogu očekivati i ozbiljniji rezultati na internacionalnom nivou“, poručio je naš plivač. (Klix.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,