Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Najava: Bogat sportski vikend u Tuzli

mejdan
Preuzmite sliku

Ovog vikenda u našem gradu bogat sportski program

mejdan

U nedjelju od 12:00 sati OKK “Sloboda” će u Mejdanu odigrati susret 20. kola A-1 lige za košarkaše. Protivnik tuzlanskim košarkašima će biti osmoplasirana ekipa Sparsa iz Mostara. Trener Hodžić u ovom susretu neće moći računati na povrijeđene Tanasilovića, Džambića i Ibračevića.

Ukoliko OKK “Sloboda” zabilježi pobjedu u ovom susretu dva kola prije kraja prvenstva i teoretski bi osigurali drugo mjesto koje vodi u Play Off.

Drugi košarkaški klub Student takođe je domaćin u ovom kolu. Studenti će od 18:00 sati u subotu u Univerzitetskoj dvorani ugostiti ekipu Bošnjaka.

Nakon što su se plasirale u završnicu kupa BiH i okončale ligu 6 bez poraza, pred košarkašicama Jedinstva BH Telecom predstoje teže utakmice u okviru lige za prvaka države.

Prva prepreka je aktuelni prvak i osvajač kupa BiH Čelik iz Zenice. Prema riječima trenera Azura Sakića ekipa Čelika je potpuna nepoznanica za njih iz razloga što su u klub došle skoro sve nove igračice.

Mi želimo da nastavimo sa dobrim igrama i novim pobjedama, siguran sam da možemo sutra pobjediti Čelik” rekao je Sakić.

Utakmica KK Jedinstvo BH Telecom – KK Čelik igra se sutra u velikoj dvorani Mejdana od 17:00 sati.

Odbojkašice Jedinstva će u okviru Superlige FBiH odmjeriti snage sa gošćama iz Olova, utakmica je na rasporedu u nedjelju od 13:00 sati.

Ženski odbojkaški klub “Sloboda” još uvijek je bez poraza u ovoj sezoni. U narednom kolu tuzlanke će u maloj dvorani Mejdana od 15:00 sati ugostiti ekipu Goražda.

Šlag dolazi na kraju, a upravo je to utakmica sezone za rukometaše Sloboda Solane. Odličnu priliku za povratak u Premijer ligu solari će imati u nedjelju kada im u goste dolazi direktni konkurent za plasma u viši rang a to je ekipa Maglaja. Rukometašima Slobode potrebna je pobjeda veća od 7 golova razlike kako bi jednom nogom već bili u Premijer ligi BiH. Utakmica Sloboda Solana – Maglaj igra se u maloj dvorani Mejdana od 17:00 sati.

Svoju prvu utakmicu kao domaćin na stadionu Tušanj će odigrati i fudbalski klub Olimpic, protivnik je Gradina iz Srebrenika a utakmica se igra sutra od 15:00 sati.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: