Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na vaganje došla nasmijana, a nakon borbe je izgledala neprepoznatljivo: “Borila sam se svim srcem…”

Preuzmite sliku

Nisam pobijedila, ali borila sam se svim srcem. Nisam mogla vidjeti u posljednje tri runde, ali sebi ne zamjeram baš ništa. Čestitam Shanny, poručila je australska boksačica…

Mislim da sam srušila internet.

Poručila je australska boksačica Ebanie Bridges (35) nakon vaganja uoči borbe za pojas u bantam kategoriji protiv Shannon Courtenay. Australka se na vaganju pojavila u čipkastom donjem vešu i svoje atribute stavila ‘na izvolte’. No nakon meča nije joj bilo do zafrkancije. Britanska bokserka ju je toliko isprebijala da joj je promijenila lični opis.

Shannon Courtenay (27) osvojila je pojas u bantam kategoriji nakon što je pobijedila jednoglasnom odlukom sudaca. Dominirala je kroz cijeli meč, a dokaz za to postoji na licu njene protivnice.

Bridges je bila neprepoznatljiva, lijevo oko joj je skroz nateklo pa nije na njega vidjela u posljednje tri runde.

– Ona voli pričati i voli se pokazivati, a ja se volim boriti. Sada je vrijeme za meč i tu ću ja zablistati – poručila joj je na vaganju Courtenay, koja je svoje obećanje i ispunila.

  • Pobjeda joj je bila još slađa jer ju je Bridges provocirala tako što joj je na vaganju htjela pokloniti gaćice svog oca, a u tangama se pojavila jer je htjela zainteresovati muškarce i dokazati da ženski boks može biti zanimljiv.

    Uprkos porazu za naslov, atraktivna Bridges nije očajavala.

  • – Nisam pobijedila, ali borila sam se svim srcem. Nisam mogla vidjeti u posljednje tri runde, ali sebi ne zamjeram baš ništa. Čestitam Shanny. Za tango je potrebno dvoje i zaista se nadam da smo učinili ono što sam rekla i pokazali da se i lijepe djevojke žestoko bore. Nadam se da je svima bilo zabavno. Veliko hvala svim mojim obožavateljima i svima koji su se uključili. Volim vas sve – poručila je Australka kojoj je ovo bio prvi poraz u šestom meču. (24sata.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,