Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na ulazu u Sarajevo: Postavljeni svijetleći olimpijski krugovi

Preuzmite sliku

Na kružnom toku na ulazu u grad iz pravca Međunarodnog aerodroma Sarajevo sinoć su postavljeni svijetleći olimpijski krugovi, a u sklopu priprema za održavanje Olimpijskog festivala mladih – EYOF, kojem će Grad Sarajevo i Istočno Sarajevo biti domaćini za samo nekoliko mjeseci.

– Olimpijski duh se vraća u Sarajevo. Plan je da atraktivna obilježja kojima Sarajlije podsjećamo na nezaboravne olimpijske dane 1984. i najavljujemo novi veliki sportski događaj koji će privući više hiljada mladih sportista iz pedesetak država, postavimo na sve ulaze u glavni grad BiH – izjavio je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Olimpijski krugovi su visoki više od dva, a široki više od četiri metra i simbol su olimpizma, mira i fer sportskog natjecanja.

– Projekt smo realizirali u saradnji s Općinom Novi Grad. Ovo je, uz obnovu Olimpijskog muzeja koja je u toku, još jedan korak ka ljepšem, olimpijskom i evropskom Sarajevu – dodao je gradonačelnik Skaka, saopćeno je iz Odjeljenja za odnose s javnošću Grada Sarajevo. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje