Utorak, 15. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Muška ekipa AK Sloboda Tehnograd 3. na Ekipnom seniorskom prvenstvu BiH

Preuzmite sliku

Muška ekipa Atletskog kulba Sloboda Tehnograd osvojila je treće mjesto na Ekipnom prvenstvu Bosne i Hercegovine za seniore održanom u Zenici.

Za ekipu Slobode Tehnograd nastupili su: Hajrudin Vejzović, koji je pobijedio u trci na 100 metara te bio drugi u skoku uvis i štafeti 4 x 100 metara, Rusmir Malkočević, koji je bio drugi u trci na 400 metara i peti na 800 metara, Edhem Vikalo, koji je osvojio treće mjesto u trci na 110 metara, prepone, te drugo mjesto u trci štafeta na 4 x 100 metara.

Egon Savić je osvojio treće mjesto u skoku udalj, peto mjesto u bacanju kladiva i drugo mjesto u trci na 4 x 100 metara, Mirza Kasumović bio je treći u troskoku, Adi Nurkanović treći u trci na 3.000 m stipl i drugo mjesto u trci na 4 x 100 metara, Almir Maljević je bio drugi u bacanju koplja i peti u bacanju kugle, a Nermin Alibašić bio je peti u trci na 3.000 metara.

Titulu seniorskih prvaka BiH u muškoj konkurenciji osvojila je ekipa AK Zenica s osvojenih 50 bodova, druga je ekipa Atletskog kluba Sarajevo sa 44 boda, dok je ekipa Atletskog kluba Sloboda Tehnograd osvojila 37 bodova.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje