Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mozzart uručio voće ljekarima u Tuzli

Preuzmite sliku

Poslije donacije od 6.000 KM prikupljene na humanitarnom All-star turniru, ova kompanija organizovala je isporuku vitaminskih paketa za medicinsko osoblje Univerzitetskog kliničkog centra

Pomoć od 6.000 KM u jeku pandemije bila je samo početak humanitarnih aktivnosti kompanije Mozzart u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla. Za ovu ustanovu, kao i za mnoge bolnice širom zemlje i regiona, organizovana je isporuka svježeg voća i prirodnih sokova. Kamioni sa vitaminskim okrepljenjem već danima stižu do ljekara u Zvorniku, Prijedoru, Bihaću i drugim gradovima.

  • Ljekari ovog centra bili su dirnuti pažnjom i efikasnošću volontera Mozzarta, koji se u ovom teškom periodu trude da obiđu što više bolnica i pruže podršku zdravstvenim radnicima.

    – Zahvalni smo što nas je Mozzart ponovo uključio u svoje humanitarne akcije. Novčana pomoć koja prikupljena na humanitarnom all-star turniru  nam je mnogo značila, ali ovakav gest je važan i za samo medicinsko osoblje. Ljekari na ovaj način osjećaju podršku zajednice dok vode tešku borbu za svaki ljudski život koji je u njihovim rukama – poručili su iz Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli tokom uručenja donacije.

  • Kompanija Mozzart je akcenat u svom društvenom odgovornom radu stavila na pomoć zdravstvenim sistemima u cijelom u regionu, trudi se da osluškuje potrebe bolnica i brzo reaguje sa donacijama, pogotovo u područjima koja su najteže pogođeni korona virusom. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje