Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mostar danas dočekuje Lanu Pudar

Preuzmite sliku

Nakon velikog uspjeha koji je postigla na Evropskom seniorskom prvenstvu u plivanju, a koje je ove sedmice održano u Rimu, najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar danas se vraća u svoj rodni Mostar.

Direktan prenos dočeka, koji će biti upriličen ispod Starog mosta, moći ćete pratiti u programu BHT1, s početkom u 19.45 sati.

Šesnaestogodišnja Lana Pudar na Evropskom seniorskom prvenstvu u Rimu osvojila je naslov prvakinje Evrope u disciplini 200 metara leptir, a dva dana ranije osvojila je i bronzu na 100 metara leptir.

Za Bosnu i Hercegovinu njene medalje su historijski uspjeh jer je Pudar prva osoba koja je u našu zemlju donijela priznanja sa tako velikog međunarodnog plivačkog takmičenja.

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković tim povodom je najavila da će mladoj bh. sportistkinji, novoj evropskoj šampionki, biti dodijeljen diplomatski pasoš.

Lana Pudar je dijete grada koji još nema odgovarajući bazen u kojem bi se sada već evropska prvakinja, ali i drugi mladi talenti, mogli pripremati za buduća takmičenja.

Vlada Federacije BiH za izgradnju bazena izdvojila je osam miliona konvertibilnih maraka, a gradske vlasti Mostara odredile su lokaciju na kojoj će olimpijski bazen biti izgrađen i za početak septembra najavile raspisivanje javnog oglasa za izbor izvođača radova.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,