Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Modrac 2014: Veliko međunarodno takmičenje u lovu ribe udicom na plovak

Preuzmite sliku

Tuzla i Lukavac bit će od 26. do 29. juna 2014. godine domaćini Devetog kupa jadransko-podunavskih zemalja u sportskom ribolovu Modrac 2014.

Ribolovci iz regiona takmičit će se na obalama jezera Modrac u lovu ribe udicom na plovak u ekipnioj i pojedinačnoj konkurenciji. Zvanično otvaranje bit će upriličeno u petak 27. juna 2014. godine u 18.00 sati u Sportsko-kulturnom centru Mejdan u Tuzli, dok je takmičarski dio planiran za posljednja dva dana turnira.

Organizator ovog velikog takmičenja, na kome će sudjelovati devetnaest ekipa iz Regiona, bit će Sportsko-ribolovni savez Bosne i Hercegovine, a tehnički organizator Sportsko-ribolovno društvo Rudar-Kreka, inače jedno od najtrofejnijih bosanskohercegovačkih društava. Značajni uspjesi tuzlanskih ribolovaca na međunarodnim takmičenjima skrenuli su veliku pažnju na Tuzlu i jezero Modrac, na kome će se i provesti takmičenje.

Iz Organizacionog odbora je najavljeno da će između ostalih na takmičenju sudjelovati ekipe iz Srbije (Šumadija Kragujevac, Ribolovac Novi Sad, Čigra Debox Kruševac), iz Slovenije (Redeče, Ptuj, Brežice i Maribor), iz Hrvatske (Bjelka GME Sunja, Interland Varaždin, Sveti Petar Zagreb), dok će bosanskohercegovačke ekipe će predvoditi domaćin Rudar-Kreka Tuzla, te ekipa Sarajevo 1906 iz Sarajeva.

S obzirom da će takmičenje biti organizovano na izuzetno pristupačnom terenu na Plaži jezera Modrac, zainteresirana publika moći će uživati u vještinama velikih svjetskih majstora ribolova. Takmičarski dio će trajati po četiri sata 28. i 29. juna 2014. (BMG Bosanska medijska grupa)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje