Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mlada tuzlanska stonoteniserka Ema Lovrić među najboljih 16 na ITTF stonoteniskom turniru u Beogradu (VIDEO)

Preuzmite sliku

Mlada tuzlanska stonoteniserka Ema Lovrić, članica STK Kreka, ostvarila je veliki uspjeh na “Serbia junior & kadet Openu”, turniru iz ITTF serije za kadete i juniore, koji je prošlog vikenda održan u Beogradu.

Lovrić je u vrlo jakoj konkurenciji izborila plasmam među 16 najboljih kadetkinja. Bila je dio kadetske reprezentacije BiH i kvalifikacije je prošla sa dvije pobjede (Bugarka Ivanova 3:1 i Srpkinja Gozdenović 3:2, i jednim porazom, Indijka Baskar 0:3), te se plasirala u glavni žrijeb među 32 najbolje igračice turnira.

“Za reprezentaciju nastupan već četiri godine. U Beogradu je nastupilo zaista jako puno igrača, a bilo ih je čak i iz azijskih zemalja. Ja sam veoma zadovoljna svojim nastupm i ostvarenim rezultatom jer plasman među 16 najboljih na ovakvom jednom takmičenju za mene je veliki uspjeh. Trenirala sam zaista naporno jer sam samo tako mogla ostvariti ovakav plasman” – kazala je Ema Lovrić za Tuzlanski.ba.

Za plasman među 16 najboljih, Lovrić je pobijedila Indijku Gajendran 3:2. Potom je dobila vrlo jaku Kineskinju Zhao Ziyi, koja je nastupala u dresu Poljske. Iako je pružila snažan otpor, naša igračica je poražena s 0:3, a Poljakinja je kasnije igrala u finalu.

Mlada Tuzlanka svoj uspjeh obogatila je i pobjedama u ekipnom dijelu protiv Slovakinja Stulerove 3:1 i Vinczeove 3:1, igračica Srbije Sladeček 3:0 i Pinku 3:1, te na kraju protiv Poljakinje Skube 3:0.

Također Ema Lovrić ove godine ostvarila je odličan uspjeh i na turniru u Zagrebu koji se održava jednom godišnje gdje se okupi između 500 i 800 takmičara. Uspjela je u svojoj konkurenciji da izbori treće mjesto.

  • Za uspjehe kako Eme Lovrić tako i ostalih članova STK “Kreka” među najzaslužnijima je i šef stručnog štaba Goran Rajčić koji se nakon sjajne stonoteniske karijere počeo baviti trenerskim poslom.

    Osim trenerskog posla u STK “Kreka” Tuzla Rajčić je 20 godina i Stonoteniskom savezu BIH gdje je radio preko 12 godina kao selektor ženske seniorske reprezentacije, a trenutno obnaša funkciju i selektora juniorske reprezentacije.

    Rajčić je za Tuzlanski.ba govorio o trenutnom stanju i rezultatima u klubu, budućim planovima kao i o tome kakav je zapravo stoni tenis sport…

    “Sigurno da STK “Kreka” ostvaruje najbolje razultate u mlađim kategorijama. To postižemo prije svega dobrim i stručnim radom svih trenera u klubu zajedno sa mnom. Također, možemo zahvaliti i dobrim uslovima koje imamo jer treniramo u dvorani koja je najbolja u BiH. Dvorana u Miladijama je nastala za potrebe Svjetskog prvenstva koje je održano u Sarajevu i sagrađena je namjenski za potrebe stonog tenisa. Međutim, ono što nam nedostaje za još bolje rezultate je ta bolja finansijska podrška kako bi odlazili na turnire van našeg okruženja i to mnoge naše igrače sputava da napreduju jer ostaju uskraćeni za te međunarodna iskustva” – kazao je Goran Rajčić koji poziva sve one koji mogu u skladu sa svojim mogućnostima pomoći rad STK “Kreka” da se jave u klub jer bi svaki vid podrške itekako dobrodošao.

    O čemu smo još sve razgovarali sa Emom Lovrić i trenerom Goranom Rajčićem iz STK “Kreka” Tuzla možete pogledati u video prilogu članka…(Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje