Utorak, 9. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ministar Kunić organizovao prijem za evropskog prvaka u karateu Hamzu Čajića

Preuzmite sliku

Prof.dr. Mirsad Kunić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta, organizovao je prijem za karatistu Kluba borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac, Hamzu Čajića i njegovog trenera Željka Zombru.

Hamza Čajić je osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, koje se od 5. do 8. februara održavalo u Cirihu.

  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • Do titule prvaka Evrope u kategoriji +70 kg, Čajić je došao sa pet pobjeda. U prvom kolu savladao je reprezentativca Srbije Vladimira Brezančića, u drugom kolu bio je bolji od Latvijca Andersons Arvilsa dok je u trećem kolu slavio protiv Portugalca Marques Rodriga. Za plasman u finale Čajić je pobijedio Italijana Biagio Nettorea, a u finalu Evropskog prvenstva, Čajić je trijumfovao protiv Turčina Gokcen Ozana, te donio titulu prvaka Evrope u Bosnu i Hercegovinu, Tuzlanski kanton, Općinu Lukavac i klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac.

    Tokom ovog srdačnog susreta, ministar Kunić je izrazio zadovoljstvo i istakao značaj ovog velikog uspjeha čestitajući Hamzi Čajiću na njegovom sjajnom rezultatu koji je postigao svojim radom, te kazao: “Zadovoljstvo mi je ugostiti našeg najboljeg sportistu i njegovog trenera, koji su postigli vrijedne rezultate u teškim uslovima u kojima rade svi sportski klubovi. Posebno sam osjetljiv na mlade ljude i njihov uspjeh. Rad, talenat, upornost nemaju i ne mogu imati granice i prepreke.”

    Također, ministar Kunić čestitao je i treneru Zombri na dobrim pripremama za održana takmičenja, poželivši nove uspjehe, kao i medalje na predstojećem svjetskom takmičenju.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,