Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Međunarodna biciklistička trka “25. maj” pripala Dejanu Mariću (FOTO)

start-trke-25-maj-2
Preuzmite sliku

Tradicionalna međunarodna trka “25.maj” u organizaciji BK Zmaj od Bosne Tuzla održana je jučer na zadovoljstvo organizatora, učesnika kao i ostalih ljubitelja biciklizma. Iako u nepovoljnim vremenskim uslovima, trka je održana na predviđenoj relaciji, uz učešće klubova iz BiH i zemalja regiona.

start-trke-25-maj-2Trka je krenula startom ispred caffea Sidney, odakle su se vozači uputili prema Kapiji, mjestu stradale tuzlanske omladine 25.maja 1995.godine, odavši im počast i obilaskom Aleje mladosti na Slanoj Banji. Trka je zvanično započela startom u Simin Hanu te nastavljenja na relaciji Tojšići – Kalesija – Sapna – Kalesija – Tojšići – Čaklovići.

U sveukupnom poretku, pobjednik trke bio je Dejan Marić, biciklista Radničkog iz Kragujevca, drugi je bio biciklista Zmaja od Bosne Mensur Čorić, dok je treći bio Bruno Kristić, biciklista Sokola iz Vinkovaca.

Ovogodišnja trka “25.maj” obuhvatila je tri kategorije: juniore, U23 i elite. U kategoriji juniora, prvi je bio Srećko Gajić (BSK Banja Luka), drugi Vedran Sandalj (BSK Banja Luka) i treći Muhamed Liha (BK Bihać). Pobjedu u kategoriji U23 odnio je Mensur Čorić (BK Zmaj od Bosne), drugi je bio Refik Ramić, a treći Mujo Kurtović, obojica takođe predstavljajući BK Zmaj od Bosne. U kategoriji elita, prvi je bio Đulaga Trejić (BK Zmaj od Bosne), drugi Adnan Bečić (BK Jedinstvo) a treći Nikica Atlagić (BSK Banja Luka).

Brdski cilj obilježen na 25. kilometru, a posvećen nesretno nastradalom Nebojši Petroviću, biciklisti iz Loznice i pobjedniku prošlogodišnje trke “25.maj” pripao je pobjedniku u sveukupnom poretku – Dejanu Mariću.

aleja-mladosti

Pored prisutnih na samom startu, veliki značaj ovoj trci dali su svojim prisustvom i stanovnici mjesta i općina gdje je prolazila trka. Bicikliste su posebno bodrili učenici OŠ Simin Han, stanovnici Kalesije, a naročito stanovnici općine Sapna, gdje je bilo okretište trke, a gdje su stanovnici masovno izašli na ulicu dajući podršku učesnicima trke. Podršku organizatoru dao je i Aktiv žena Simin Han, obezbjeđujući ručak po završetku trke za sve učesnike.

Po održanoj trci pobjednicima su uručene novčane i robne nagrade, ispred BK Zmaj od Bosne a od strane novog predsjednika kluba, a dosadašnjeg predsjednika IO kluba Nedžada Ašćerića.

Zadovoljni smo danas održanom trkom kao i rezultatima koje su postigli “Zmajevi”. Zahvalio bih se ovom prilikom svima koji su nam dali podršku, medijima koji su nas pratili, a posebno bih pozdravio novog predsjednika kluba, gdina Nedžada Ašćerića. Održavanje trke “25.maj” smatramo jako bitnim za grad Tuzlu, a njeno održavanje osamnaesti put po redu potvrda nam je da se ustrajnost isplati. Sve u svemu, zadovoljni smo današnjim postignućem kao organizatori ove međunarodne trke“, kazao je Hajrudin Trle, direktor i trener BK Zmaj od Bosne.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: