Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Meridian je prijatelj sporta na svim meridijanima svijeta!

Preuzmite sliku

Popularno

Nesebična podrška sportu i partnerstva na svim meridijanima i s najrazličitijim sportskim kolektivima, od profesionalnih do amaterskih, još je jedan važnan rezultat kojim se, u godini na izmaku, Meridian ponosi!

  • Ulaganja ove kompanije u sportske klubove i sportske saveze svih zemalja u kojima posluje – bilo da je riječ o novcu ili donacijama sportske opreme – dio je dugoročne poslovne strategije.

  • – Cilj je poboljšati uslove u kojima treniraju ili se takmiče vrhunski sportisti, ali ništa manje nisu nam važni ni amaterski klubovi, sportska udruženja i škole sportova. Vjerujemo da u njima stasavaju neki novi šampioni koji će u budućnosti predstavljati svoje zajednice na najvažnijim sportskim borilištima – ističu u Meridianu.

    13 JE MERIDIANOV SREĆAN BROJ!

    Fudbal, košarka, rukomet, Premijer lige ili niži rangovi takmičenja – Meridianov spisak ima 13 značajnih imena!
    – U fudbalu i košaraci klupske, ali i naše boje, brane fantastični premijerligaši FK Sloga Meridian i košarkaški klubovi Bosna Meridianbet, Sloboda Tuzla, Promo Donji Vakuf. U ovom nabrajanju ne smijemo izostaviti ni entitetske prvoligaše FK Alfa Modriča i FK Goražde te Višegrađane – KK Varda HE, koji ove godine obilježava pola vijeka postojanja i to u dresovima s našim logotipom – ističu u Meridianu.

  • Meridianovi fudbaleri su i drugoligaš Sloga Trn, FK 13. Skojevki koji se takmiči u trećoj ligi i FK Rekreativo iz četvrte lige RS. Pohode na košarkaške poene uz Meridian nastavlja Mladost Buldogs Prnjavor, a rukometni predstavnik Meridiana je Sloga Prnjavor. U regionalnoj WABA ligi to je ŽKK Banovići.

  • INVESTICIJA U BUDUĆNOST

    Sport krase univerzalne vrijednosti koje njeguje i Meridian – da se trudom i radom, stalnim napredovanjem i fer odnosom stigne do vrhunskih rezultata.

    – Sigurno je sport lijepa strana života. Baš zato ulaganje u sport nikada ne posmatramo kao trošak, već kao investiciju u budućnost koja se ne mjeri uvijek novcem i pozicijama na tabelama… Nadamo se da podstičemo mlade da se bave sportom, zdravo rastu i razvijaju zdrave životne navike. I to je važno – zaključuju u Meridianu i dodaju da žele da njihov primjer prate i druge kompanije, jer su ulaganja u sport kod nas, nažalost, nedovoljna.

    PRIJATELJSTVA NA SVIM MERDIJANIMA

    Kada je riječ o regionu, nacionalni i regionalni lider u industriji igara na sreću odnedavno je i naslovni sponzor prve crnogorske lige, KK FMP, Vaterpolo kluba Partizan…

    Na evropskom nivou, Meridian je već duže od decenije prisutan i na Malti, jednom od najstarijih i najzahtjevnijih tržišta cijelog svijeta, pa je tako oficijelni partner FC Harmun Spartans. I kiparski fudbaleri, FC AEK Larnaca, dio su ove sportske porodice.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,