Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Marija Vrajić i Ivan Dračar pobjednici ulične utrke ‘Duvanjska desetka 2019.’

Preuzmite sliku

Ivan Dračar i Marija Vrajić pobjednici su šeste po redu ulične utrke “Duvanjska desetka – 2019.” koja se jučer održala u Tomislavgradu.

Trku su organizovali Atletski klub “Puls” i Općina Tomislavgrad.

Start i cilj kružne trke na obje trke na kojoj je nastupilo rekordnih 252 učesnika iz 9 europskih zemlja (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Švicarska, Norveška, Njemačka, Austrija, Italija, Bjelorusija i Francuska) organizator je pripremio kod zgrade Općine, dok su dionice za trkače bile tomislavgradske ulice, prenosi Fena

U konkurenciji atletičara na 10 kilometara najbolji je bio Ivan Dračar iz Atletskog kluba Kvarner (RH), drugo mjesto je osvojio Marino Jukić (RH), a treće Ante Živković (RH), od ukupno 191 prijavljenih učesnika.

Kod žena, Marija Vrajić iz AK Maksimir (RH) je osvojila prvo mjesto, drugo je bila Tanja Samardžić iz Kutine, a treća Jasmina Kavazović, članica HPD Prenj 1933 (BiH).

U kategoriji najbrži Duvnjak među atletičarima, prvo mjesto je zaslužio Vinko Sliško, drugo Ivan Gale, a treće Kristijan Ivan Jurić.

Pored trke na 10 kilometara održano je i takmičenje na 3,3 kilometra na kojem je učestvovao 81 učesnik.

Prvo mjesto je bio Emil Tomašević iz kluba Plochallwnge (RH), drugi Marko Lončar iz AK Imotski (RH) i treći Danijele Maro (NOR). Među ženama, prvo mjesto je osvojila Ana Kasalo (BiH), drugo Thea Soldo (RH), a treća kroz cilj je prošla Naomi Manđarelo (BiH).

Najbolje plasiranim su podijeljenji pehari, medalje, priznanja, te novčane i robne nagrade. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje