Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ljubičić: Plasirali smo se na EURO, ali se naša lijepa priča nastavlja

Preuzmite sliku

Ženska odbojkaška reprezentacija, kolo prije kraja završetka kvalifikacija, kao drugoplasirana ekipa iz kvalifikacijske grupe F izborila je historijski plasman na Evropsko prvenstvo 2021. godine, koje će se od 18. augusta do 4. septembra igrati u Srbiji, Hrvatskoj, Rumuniji i Bugarskoj.

Selekciju BiH do ovog postignuća predvodio je selektor Srevan Ljubičić, koji je bh. tim i vodio na samo, dosadašnjih pet kvalifikacijskih mečeva, u kojima su upisale tri pobjede i dva poraza. Dva puta su savladali Latviju i jednom Sloveniju s maksimalnih 3:0, dok su oba poraza upisale protiv Češke – 0:3 i 1:3.

-Ja sam presrećan, prije svega zbog ovih devojaka. U ovakvoj smo atmosferi radili od prvog dana, a, evo, završili smo i izborili plasman na Prvenstvo Evrope.

Zahvalio bih se i svim ljudima koji su bili uz nas. Prije svega predsjedniku Aliji Fatiću, ali i svim ljudima iz Saveza, cijeloj bosanskoj javnosti na punoj podršci… Gradu Zenici, Gradu Kaknju…

Presrećan sam, ali ovo je tek početak. Lijepa priča se nastavlja – kazao je nakon utakmice selektor Ljubičić.

Nakon večerašnjeg trijumfa protiv Latvije s 3:0 (25:20, 25:15 i 25:11), odbojkašice BiH postale su nedostižne za trećeplasiranu Sloveniju, protiv koje sutra igraju posljednji meč kvalifikacija (20.00 sati), a koju su u prvom meču, prošle sedmice u Latviji, savladale s 3:0.

Sutrašnji meč nema rezultatski značaj, ali za bh. tim ima važnost zbog činjenice da će im osigurati bolji koeficijent i dodatno podići atmosferu pred prvi nastup na EP-u. Prije tog meča, sutra u 17.00 sati, prvoplasirana Češka igra protiv Latvije.

Poredak grupe F: Češka 15, BiH 9, Slovenija 6 i Latvija 0 bodova. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,