Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Lewis Hamilton u Barceloni startuje s najbolje pozicije

Preuzmite sliku

Lewis Hamilton startat će Veliku nagradu Španije s najbolje startne pozicije nakon dvije utrke u kojima je imao tehničkih problema u kvalifikacijama.

Hamilton je odvozio okruglih 1:22.000, 0.280 sekundi brže od momčadskog kolege Rosberga, a treći je bio Daniel Ricciardo u Red Bullu (+0.680).

Oba Mercedesova vozača pogriješila su u prvim pokušajima u Q3, a Hamilton je blokirao točkove na kočenju u desetom zavoju.

Ali zato je Hamiltonov drugi pokušaj bio savršen i gotovo tri desetinke brži od Rosbergovog koji će i petu utrku ove sezone startati iz prvog startnog reda.

Max Verstappen bio je četvrti u prvim kvalifikacijama za Red Bull, četiri desetinke iza momčadskog kolege Ricciarda, a Ferrariji su bili razočaravajući peti i šesti.

Raikkonen je bio tek 0.026 sekundi sporiji od Verstappena i dvije desetinke brži od Vettela, a Bottas je bio sedmi u Williams Mercedesu nakon što Massa nije uspio proći Q1. Perez je bio deveti u Force Indiji, a Fernando Alonso prošao je u Q3, prvi puta otkako se 2015. vratio za McLaren. To je ujedno i McLarenovo prvo pojavljivanje u Q3 nakon VN Abu Dhabija 2014. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,