Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Lejla Tanović pobijedila u Metkoviću i osvojila novih 30 UCI bodova

Preuzmite sliku

Desetostruka državna prvakinja Lejla Tanović pobjedila je na UCI C2 utrci u Hrvatskoj i osvojila novih 30 UCI bodova koji se računaju za svjetsku ranking listu i Olimpijsku normu.

Ovo je bila ukupno deveta pobjeda na UCI utrkama u karijeri Lejle Tanović, što je ujedno i rekordan broj pobjeda na utrkama međunarodne biciklističke federacije za bh. bicikliste.

Utrka koja se održala u Metkoviću poslužila je našoj takmičarki kao zadnja provjera pred Balkansko prvenstvo koje se ove godine održava 7. jula 2019. godine u Srbiji.

– Staza u Metkoviću je bila izuzetno fizički i tehnički zahtjevna sa mnogo uspona. Na Balkanskom prvenstvu nas očekuje veoma slična staza sa dugim usponom tako da mi je ova utrka poslužila kao idealna priprema pred balkanski šampionat – kazala je Lejla Tanović.

Tanović na Balkansko prvenstvo odlazi da brani tri uzastpone titule balkanske prvakinje u elite kategoriji,  a prenos utrke je moguće pratiti direktno u nedjelju na Arena Sport 2 kanalu sa početkom u 12:30 sati. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,