Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Larisa Cerić nagrađena sa 10.000 KM

Preuzmite sliku

Na 2. evropskim igrama u Minsku najbolja bh. sportašica, judašica Larisa Cerić, osvojila je srebrenu medalju, prvo odličje za BiH na ovom takmičenju.  

Tim povodom Olimpijski komitet BiH organizovao je prijem za Larisu Cerić i njenog trenera Branislava Crnogorca kako bi se i na ovaj način zvanično zahvalio na ostvarenom rezultatu.

Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH, Izet Rađo je istakao da se Larisa Cerić na evropskim i svjetskim prvenstvima bori sa takmičarkama koje predstavljaju mnogoljudne i bogate države čije sportske federacije raspolažu sa višemilionskim budžetima, čime je njen uspjeh još veći.

Cerić ja naglasila da izuzetno cijeni napore Olimpijskog komiteta BiH u namjeri da podrži najbolje sportiste BiH na njihovom putu ka Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

– Zahvalna sam Olimpijskom komitetu BiH na finansijskoj podršci koju mi pruža u kontinuitetu, a ova nagrada me dodatno motiviše da u svoju riznicu medalja dodam i olimpijsku – kazala je Cerić.

Olimpijski komitet BiH kao nebudžetski korisnik je ovom prilikom izdvojio nagrade za ostvareni rezultat i to za Larisu Cerić 10.000 KM, a za njenog trenera Branislava Crnogorca 5.000 KM, kao dodatni podstrek da nastave sa radom i velikim uspjesima. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje