Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Lana Pudar na Svjetskom prvenstvu postavila juniorski rekord Evrope

Preuzmite sliku

Fantastična bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar ispisala je historiju osvojivši broznanu medalju na Svjetskom seniorskom prvenstvu u malim bazenima, a tom prilikom postavila je juniorski rekord Evrope.

Pudar će današnji dan pamtiti zauvijek. Mlada bh. plivačica je ostvarila senzacionalan uspjeh osvojivši treće mjesto u seniorskoj konkurenciji na Svjetskom prvenstvu, a o kakvom se uspjehu radi dovoljno govori podatak da je postavila novi rekord u Evropi.

Vezano | Pogledajte kako je Lana Pudar osvojila historijsku bronzu na Svjetskom prvenstvu! 

Vrijeme 2:04.88 najbrže je ikad za jednu juniorku u Evropi, a posebno impresivno djeluje da je to izvela u seniorskom takmičenju, a ne u takmičenju s juniorkama. Prethodni rekord bio je 2:05.41.

Lana Pudar, treće mjesto na seniorskom prvenstvu svijeta u Abu Dhabiu u disciplini 200m delfin, sa novim juniorskim rekordom Evrope u vremenu 02:04.88. Lani kapa do poda, sve riječi za nju su suvišne, a velike čestitke idu i trenerskim gigantima i prekrasnim osobama Goranu Grahovcu i Aleni Ćemalović“, saopštili su iz Kluba vodenih sportova Orka u kojem Lana radi i trenira.

U današnjem finalu utrke na 200 metara delfin Lana je osvojila bronzu s vremenom 2:04.88. Ispred bh. plivačice završile su Yufei Zhang s vremenom 2:03.01 i Charlotte Hook s vremenom 2:04.35.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,