Nedjelja, 5. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Lana Pudar: Drago mi je vidjeti koliko moji rezultati donose radosti u našu zemlju, ponosna sam

Preuzmite sliku

Najbolja bosnskohercegovačka plivačica Lana Pudar danas je doputovala u Sarajevo, nakon uspješnih nastupa na Svjetskom kupu i Evropskom prvenstvu u kratkim bazenima u ruskom Kazanju.

Petnaestogodišnja Mostarka u Svjetskom kupu osvojila je istorijsku bronzanu medalju za bh. plivanje u disciplini 100 leptir, dok je na EP zauzela šesto mjesto u istoj disciplini.

Pored toga na Svjetskom kupu osvojila je četvrto mjesto u disciplini 200 metara leptir, dok je bila šesta u disciplini 50 metara leptir.

 • Na ova dva takmičenja ukupno je postavila 14 državnih rekorda u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

  – Ponosna sam na ovo što sam postigla u protekle dvije sedmice, prvo na Svjetskom kupu pa onda i na Evropskom prvenstvu. Mnogo mi znače ova takmičenja. Stekla sam iskustvo, takmičila sam se sa najboljim evropskim plivačicama i zadovoljna sam sa postignutim rezultatima – kazala je Pudar na pres-konferenciji na Sarajevskom aerodromu.

  Trener reprezentacije BiH i glavni trener Plivačkog kluba Orka Mostar Alena Ćemalović istakla je da takmičenja u Kazanju nisu najvažnija u ovoj godini te da seniorska prvenstva za Lanu Pudar još uvijek služe za sticanje iskustva.

  – Nismo imali velika očekivanja niti smo to Lani stavljali na teret. Nakon ovoga moramo dalje da radimo, ovo je samo bilo usputno takmičenje, a očekuje nas seniorsko svjetsko prvenstvo u Abu Dabiju a iduće godine i  juniorska prvenstva koja su za nas najbvažnija- istakla je Ćemalović.

  Predsjenik PK Orka Damir Đedović potcrtao je da se nada da će Lanini rezultati dovesti do toga da grad Mostar krene u izgradnju olimpijskog bazena. (Fena)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje