Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Košarkaški as Mirza Teletović podržao projekat “Stop nasilju nad ženama”

Preuzmite sliku

Sve više sportista se uključuje u akciju koju je Mozzart pokrenuo u saradnji sa Agencijom za ravnopravnost polova BiH i Gender Centrom Federacije BiH.

Svjetske zvijezde se priključuju akciji “Stop nasilju nad ženama” – poslije Edina Džeke, projekat, koji je Mozzart pokrenuo u saradnji sa Agencijom za ravnopravnost polova BiH i Gender Centrom Federacije BiH, podržao je i nekadašnji NBA as Mirza Teletović!

Jedan od naših najboljih košarkaša u istoriji slikao se u majici sa ovom porukom i na taj način poslao snažnu podršku ženama koje su pretrpjele bilo kakav vid nasilja.

-Smatram da energiju ne treba usmjeravati na nasilje, nego na sport, pa sam se rado odazvao projektu „Stop nasilju nad ženama“. Zato podržavam misiju koja se provodi sa nadležnom državnom Agencijom i smatram da je za svaku pohvalu činjenica da društveno odgovorne kompanije kroz donacije pomažu rad Sigurnih kuća širom BIH – naglasio je Mirza Teletović, bivši igrač Bruklin Netsa, Finiks Sansa, Milvoki Baksa i eks reprezentativac Bosne i Hercegovine.

  • Kompanija Mozzart se u saradnji sa poznatim ličnostima tokom cijele godine trudi da ova borba ne utihne, a dodatno podiže svijest u javnosti o ovom problem kroz kontinuirane donacije i posjete Sigurnim kućama.

    Jesenas su fudbaleri Leotara i Zrinjskog istrčali na teren u ovim istim majicama, a reprezentativac Toni Šunjić je sa predstavnicima kompanije Mozzart nedavno posjetio Sigurnu kuću u Mostaru. Potom je realizovana i donacija Sigurnoj kući u Modriči.

    Iz Agencije za ravnopravnost polova BIH, pri Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BIH, poručuju da je borba protiv nasilja nad ženama njihov prioritet.
    -Agencija je posebno zahvalna pojedincima i preduzećima koji aktivno učestvuju u toj borbi i pružaju podršku žrtvama rodno zasnovanog i porodičnog nasilja. Osim preventivnog djelovanja, zaštite žrtava i kažnjavanja počinilaca, veoma je važno da se žrtvama pruži prilika za oporavak i povratak u normalan život.

    STOP NASILJU NAD ŽENAMA!

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje