Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Košarkaši BiH furiozno su završili turnir ‘Zajedno za košarku’ (FOTO)

Preuzmite sliku

Pobjedom u posljednjem meču protiv Austrije rezultatom 61:53, naši momci su osvojili prvo mjesto na turniru u organizaciji Saveza za košarku u kolicima Bosne i Hercegovine.

Naš tim je i u ovoj utakmici pokazao snagu i na kraju sasvim zasluženo ostvario pobjedu i osvojio prvo mjesto na turniru. Od samog starta susreta Rekanović i njegovi saigrači su se nametnuli na terenu i već nakon prvih deset minuta su imali prednost od deset poena (20:10).

Prednost koju su stekli u tom periodu bez velikih problema su održavali do kraja susreta i konačnih 61:53 u korist Bosne i Hercegovine. Interesantno je da je ovo bila jubilarna stota utakmica za našeg reprezentativca Elvira Purića, koji je uz reprezentaciju od samog nastanka pa sve do danas.

Najefikasniji u našoj ekipi je bio Rekanović sa 21 poenom, Majstorić je postigao 18, dok je Hujić dodao 14 poena.

U posljednjoj utakmici turnira Hrvatska je pokazala da je kvalitetnija ekipa od Srbije i slavila pobjedu rezultatom 67:33.

KONAČNI POREDAK:

1. Bosna i Hercegovina,
2. Hrvatska,
3. Austrija,
4. Srbija.

Ono što je posebno potrebno navesti je sjajna organizacija turnira koju je uz pomoć sponzora i prijatelja u djelo sproveo Savez za košarku i kolicima Bosne i Hercegovine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje