Foto: Tuzlanski.ba

Druga utrka po redu Škoda XC lige održava se 2.6.2013. u Tuzli.

Tuzla Skoda XC 435

Koliko je brdski biciklizam u ekspanziji i popularan govori i podatak da su na prvu utrku brdskobiciklističke "Škoda XC lige" održane u Mostaru, došli i takmičari iz Crne Gore, Hrvatske, SAD-a i još nekih zemalja, čime su nam jasno dali poruku kakve potencijale Bosna i Hercegovina ima za brdski biciklizam.

Odlika ovogodišnjeg starta Premijer lige BiH u brdskom biciklizmu su veliki broj mladih ljudi, takmičara, ali i gledalaca, dobra zabava, hrabrost, vještina i izdržljivost.

m-bike-mirsad

Asocijacija MTB pri Biciklističkom savezu je još jednom potvrdila da grabi krupnim koracima ka međunarodnim standardima i onima koje propisuje UCI te da se, i pored nespremnosti državnih organa da podrže ovaj sport, brdski biciklizam u Bosni i Hercegovini razvija krupnim koracima. Druga utrka Druga utrka po redu Škoda XC lige održava se 2.6.2013. u Tuzli:

Organizator utrke: BBK Extreme (Tuzla)

Datum utrke: 2.6.2013. godine

Format utrke: XCO format (Croyss Country Olympic)

Staza: kružna staza – 3000 m

Staza će biti označena crveno-bijelim trakama sa jedne ili sa obje strane staze zavisno od dionice. Zona za opskrbu vodom i tehničku pomoć bit će postavljena prije startno cilje ravnine, na blagom usponu pred kraj kruga.

Tuzla Skoda XC 433

Lokacija: Utrka se vozi na brdu Ilinčica, popularnom izletištu nadomak Tuzle. Prilaz stazi i upustvo kako doći na stazu bit će detaljno objavljeni na portalu mtb.ba u narednim danima.

Više informacija možete saznati OVDJE