Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Klub Lane Pudar poslao poruku svim bh. političarima: Napravite joj bazen!

Preuzmite sliku

Lana Pudar je danas postala evropska juniorska prvakinja na 100 metara delfin, a uspjeh je veći kada se zna da 15-godišnjakinja praktično nema osnovni uslov za treniranje – adekvatan bazen.

Lana je članica Kluba vodenih sportova Orka koji je nakon uspjeha poslao poruku svim političarima, od lokalnog do državnog nivoa.”Gradonačelniče grada Mostara, gradski vijećnici, kantonalni premijeru, kantonalni ministri i zastupnici, fedaralni premijeru, fedralni ministri i zastupnici, državni premijeri i zastupnici, iz Rima vas pozdravlja Lana Pudar, nova evropska prvakinja u disciplini 100 metara delfin.

Napravite joj bazen. Nema izgovora, nema izvlačenja, nema odugovlačenja. Sve drugo će biti vaša sramota i vama na obraz. Ne znam koliko je Vama stalo do toga, ali znam da je običnoj raji, vašim glasačima itekako stalo!

Vezano | Ogroman uspjeh: Odlična Lana Pudar osvojila zlato u Rimu! 

Lana naklon i kapa do poda! Treneri, Alena, Deni i Gorane svaka Vam čast! Roditelji, hvala Vam na povjerenju i čestitke na svemu!

Ovo je za Mostar, ovo je za Bosnu i Hercegovinu! Ovo je za sve Vas u domovini i dijaspori što nas obasipate neizmjernom pažnjom i ljubavlju.

U Tokio idemo da uživamo i da se sa svima ‘na šake pofajtamo’. Pa dokle stignemo”, stoji u saopćenju KVS Orka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje