Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kličko protiv ‘Chin Konga’: Na njegovu bradu može aterirati helikopter !

klicko
Preuzmite sliku

U petak navečer u Hamburgu je održano službeno vaganje svjetskog prvaka u teškoj kategoriji prema verzijama WBA, IBF, WBO i IBO Vladimira Klička (36) i njegova izazivača Mariusza Wacha (32)…

klicko

Kličko je sa svojih 112 kilograma i 198 cm nešto niži i lakši od Wacha koji je visok 202 cm i težak 113.8 kilograma. Boksački spektakl održat će se večeras u dvorani Hamburger Halle, s početkom u 22.30. Rasprodano je svih 15.000 ulaznica.

Trener ukrajinskog šampiona Johnathon Banks našalio se na račun fizičkog izgleda poljskog izazivača, kojem su njemački novinari prilijepili nadimak „Chin Kong“.

klicko1

Na njegovu bradu može aterirati helikopter. Toliko je velika da na nju možete nabasati zavezanih očiju. Vladimir do sada nije imao priliku gađati tako divnu površinu“, kazao je Banks (68), koji je na mjesto Vladimirova trenera zamijenio nedavno preminulog Emanuela Stewarda.

Banks je poznavao Stewarda od rane mladosti. Dijele su istu filozofiju boksa“, ističe Vladimir Kličko.

Wach do sada nije okusio gorčinu poraza, ima 27 borbi i isto toliko pobjeda, od čega 15 nokautom. No, Poljak se u karijeri još nije susreo s tako zahtjevnim protivnikom kao što je Vladimir Kličko.

Vitalij Kličko sjedit će u kutu svojeg mlađeg brata: „Wach je jako velik, ali i vrlo pokretljiv. Bit će to težak ispit za mojeg brata. Međutim, mislim da će ga uspješno položiti.”

Poljak obećava: „Pružit ću borbu koja će se pamtiti !” Mnogi su to obećavali, pa ništa. Vidjet ćemo.

Tuzlanski.ba / Gol.hr

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: