Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kličko je obranio titulu 18. put: B. Jennings izgubio na bodove (VIDEO)

Preuzmite sliku

Senzacija se u Madison Square Gardenu sinoć nije dogodila. Vladimir Kličko svladao je Amerikanca Bryanta Jenningsa nakon 12 rundi jednoglasnom odlukom.

  • klitscko-sampion345
  • Bryant Jennings ipak nije dorastao velikom Vladimiru Kličku. Ukrajinac je sinoć slavio u 18. borbi za obranu naslova svjetskog bokserskog prvaka u teškoj kategoriji. Amerikanac je izgubio na bodove jednoglasnom odlukom sudaca (116-111, 118-109, 118-109).

    – Imao je veliku želju da pobijedi i postane prvak, čak je i pričao tokom borbe je pokušao napraviti meč kao između Alija i Fraziera. Dao mi je velik izazov – rekao je Kličko nakon pobjede protiv u newyorškom Madison Square Gardenu.

    Kličko je dominirao u prvih pet rundi, a onda se Jennings probudio i zadao nekoliko sjajnih udaraca u šestoj. Nije se Amerikanac predavao do kraja borbe, bio je bolji i u devetoj rundi, u kojoj je Kličko dobio opomenu zbog držanja protivnika, a u desetoj su bili podjednaki. No sve to skupa bilo je premalo za pobjedu protiv 39-godišnjeg Klička.

    – Osjećao sam da bi ishod mogao otići na bilo čiju stranu. Trebalo je završiti malo neizvjesnije, ne slažem se s tolikom razlikom – izjavio je Jennings, koji je do ovog sraza imao savršen omjer od 19 pobjeda u isto toliko mečeva.

    – Jennings je pobijedio puno boraca u teškoj kategoriji i bio je težak protivnik – zaključio je Kličko, dobitnik 64 od 67 profesionalnih borbi u karijeri. (24sata.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje