Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Khabibov otac najavio: Nudimo revanš McGgregoru u bokserskom ringu

Preuzmite sliku

Conora McGregora i Khabiba Nurmagomedova čekaju duže suspenzije iz UFC-a nakon tučnjave i skandala poslije njihove dugoočekivane borbe u UFC-u prošlog mjeseca.

Nurmagomedov je uvjerljivo pobijedio McGgregora, koji traži revanš i mogao bi ga dobiti, ali – u bokserskom ringu, ako je vjerovati Habibovom ocu Abdulmanapu.

Nakon što je saznao za suspenziju, Khabib je najavio da je spreman povući se iz UFC-a i izazvati Floyd Mayweathera baš kao što je to učinio i Conor.

– Kabib je pokazao koliko je dobar i siguran sam da bi bio uspješan i u drugim disciplinama. Da, zainteresirani smo za bokserski meč protiv Conora. Mislim da bi moj sin pobijedio i u tom meču jer ima sve predispozicije za to. Zainteresirani smo za takvu borbu – rekao je Abdulmanap.

Podsjetimo, nakon što je Nurmagomedov pobijedio Conora 6. oktobra u Las Vegasu, u ringu i oko njega počela je masovna tučnjava koju je započeo upravo Khabib.

Odmah po završetku borbe preskočio je kavez i jurnuo na člana Konorova tima, a njegovi ljudi su za to vrijeme u ringu napali McGkgregora. (Avaz.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje