Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Khabib za milion dolara kupio borilačku organizaciju pa najavio: ‘Razgovarat ću i s Whiteom…’

Preuzmite sliku

Kupio je GFC (Gorilla Fighting Championship) za milion dolara. Kupovina će biti potvrđena 2. decembra na presici u Moskvi, gdje će predstaviti taj projekat i biznis s jednim mobilnim operaterom u koji je uložio milione

Khabib Nurmagomedov (32) penzionisao se prije nešto više od mjesec dana. Trokut-gušenjem završio je Justina Gaethjea u drugoj rundi pa nakon borbe šokirao sve odlukom o penzionisanju.

Dagestanski orao u penziji ima puno više vremena nego inače pa je odlučio posjetiti studente u gradu Derbentu. S njima je pričao o svojoj karijeri, ali i onome što slijedi. Rekao je kako želi završiti ekonomski fakultet, a uz to je već pronašao novo zanimanje.

Khabib živi u selu Sildi, koje se nalazi u ruralnim krajevima Dagestana, a riječ je o planinskom području u kojemu se ljudi uglavnom bave poljoprivredom. To će od sada raditi i ovaj borac. Ogradio je svoje imanje i kupio ‘blago’.

– Sljedeće godine završavam fakultet, htio bih odbraniti diplomski rad, magistrirati i tako dalje, posvetiti više vremena obrazovanju. I to u sljedećih pet godina. Kupio sam ovce, bavim se poljoprivredom, volio bih se malo razviti u tom smjeru. Imam i bikove i krave – poručio je Nurmagomedov.

U dobrim je odnosima s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, a uz to se i postavlja logično pitanje. Hoće li ući u politiku?

– Volio bih učestvovati u nečemu gdje mogu biti od koristi, to ne mora nužno biti ozbiljna politika. Trenutno mogu biti koristan i bez da sam u ozbiljnoj politici, i to mi je dovoljno.

Poručio je tom prilikom kako ga borbe više ne zanimaju, ali vidi se u trenerskoj i promotorskoj ulozi. Kupio je GFC (Gorilla Fighting Championship) za milion dolara. Kupovina će biti potvrđena 2. decembra na presici u Moskvi, gdje će predstaviti taj projekat i biznis s jednim mobilnim operaterom u koji je uložio milione.

GFC će promijeniti ime. Zvat će se Eagle Fighting Championship (EFC). Nurmagomedov želi ući na brojna tržišta i priredbe održavati širom svijeta. Najavio je i razgovore s Danom Whiteom, čelnikom UFC-a.

– Samo ga želim vidjeti. Uvijek se dobro zabavimo, a imam i zanimljiv prijedlog za njega. Čuo sam da ima i on za mene. Vidjet ćemo, čeka nas važan razgovor – misteriozno je kazao Khabib.

Nije tajna da ga White nagovara na 30. profesionalnu borbu u karijeri. Savršen omjer od 30-0 bila je želja i Khabibova pokojnoga oca, ali dagestanski MMA borca se povukao na nagovor majke.

Jedno je sigurno, nešto se kuha, a uskoro ćemo saznati šta. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,