Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Khabib: Slijedim jedino primjer poslanika Muhammeda, svi mi trebamo pouku i podsjetnike

Preuzmite sliku

UFC-ov prvak u lakoj kategoriji Khabib Nurmagomedov, koji još uvijek ne zna za poraz u ovom takmičenju, 19. aprila u Barclays centru u Brooklynu borit će se protiv Tonyja Fergusona.

Habib se vrijedno priprema za borbu s Fergusonom, a uoči okršaja s Amerikancem dagestanski borac je poručio kako ne voli kada kažu da je on primjer koji treba slijediti.

“Najnegativnije u stečenoj popularnosti je kada ljudi misle da ste primjer ili vas zovu primjerom koji treba slijediti. Nisam nikada bio takav i ne želim biti. Ja sam musliman i kao vjernik u svojoj religiji imam primjer koji treba slijediti, a to je primjer Allahovog poslanika Muhammeda”, napisao je Habib i dodao:

  • “Vjerujem da ni ja, ni bilo koji drugi borac, kao ni poznata osoba ne zaslužujemo pravo da budemo primjer koji treba slijediti. Ja mogu podučavati ljude u oblasti borilačkih vještina, ali kada je riječ o životnim vrijednostima, svi mi trebamo pouku i podsjetnike”, istaknuo je Habib.

     

    Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

     

    Самый большой минус в популярности я нашёл – это когда люди думают или же называют тебя примером для подражания. – Я таким не являюсь и никогда не хотел быть таким. – Я мусульманин и как для верующего человека у нас в религии есть пример для подражания, это посланник Аллаха – Мухаммад ( да благословит его Аллах и да приветствует) – Я считаю, что ни я и ни один боец и вообще ни одна знаменитость не заслуживают этого права – быть примером для подражания. – Я могу научить людей в сфере единоборств, но в жизненных ценностях мы все нуждаемся в наставлениях и в напоминаниях.

    Objavu dijeli Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,