Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Khabib potpisao ugovor za borbu iz snova: ‘UFC nikad nije dogovorio ovakav meč!’

Preuzmite sliku

Ako sve prođe prema planu, Khabib Nurmagomedov branit će pojas 18. aprila u Brooklynu, potvrdio je to još u ponedjeljak Dana White, a sada se pojavila i fotografija koja otkriva da je neporaženi Dagestanac potpisao ugovor za meč s Tonyjem Fergusonom.

“Prvak je potpisao ugovor za borbu protiv Tonyja Fergusona. Taj lik već neko vrijeme traži batine i sada je zaslužio tu priliku. ‘Orao’ će sletjeti 18. aprila u Brooklyn. Ovo je za vas fanove”, napisao je Khabibov menadžer Ali Abdelaziz uz potpisani primjerak ugovora, prenosi FightSite.hr.

Da je prvak u lakoj kategoriji potpisao ugovor, potvrdio je i njegov otac Abdulmanap koji je uz nekoliko rečenica najavio ovaj spektakularni okršaj.

“Potpisali smo ugovor. Ovo je korak bliže ostvarenju našeg cilja – da postanemo najbolji bez obzira na kategoriju. Ova borba će nas više nego bilo koja dosad približiti tom cilju. Želim reći da UFC nikad u svojoj historiji nije upario borce iza kojih je 12 uzastopnih pobjeda. Ovo je za mene borba iz snova za sve fanove MMA-a. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da ostvarimo pobjedu za naše navijače i Rusiju“, napisao je Abdulmanap na Instagramu.

Podsjetimo, borba Khabiba i ‘El Cucuyja’ već je četiri puta propala. Prvo je na TUF 22 finalnom eventu iz 2015. neporaženi Dagestanac morao odustati zbog povrede rebra. Zatim je propao i dogovoreni susret na UFC on FOX 19 priredbi, no tada je pak Ferguson otkazao zbog povrede. Treći pokušaj bio je rezervisan za UFC 209, ali je Nurmagomedov završio u bolnici zbog komplikacija sa skidanjem kilograma, a najbizarnije odgađanje velikog dvoboja dogodilo se neposredno uoči UFC-a 223 kada se Ferguson spotaknuo i povrijedio koljeno u studiju prilikom dovršavanja dijela medijskih obaveza. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje