Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

KBV ‘Flek Tom-Cat’ Tuzla: Almin Hodžić osvojio srebrenu medalju na EP u kickboksu

Preuzmite sliku

Kickbokser KBV Flek Tom-Cat Tuzla i član reprezentacije BiH, Almin Hodžić, na Evropskom prvenstvu za djecu, kadete i junior, koje je jučer završeno u Gyoru (Mađarska), osvojio je srebrenu medalju u svojoj kategoriji (low kick – 67 kg, stariji juniori).

Hodžić je u prvom krugu bio bolji od predstavnika Turske, zatim je pobjedio borca iz Srbije, a u polufinalu ostvario veliku pobjedu nad favorizovanim predstavnikom Rusije Raufom Mamedovom (2:1).

Priliku da se okiti titulom prvaka Evrope propustio je u finalnoj borbi, gdje je bolji od njega bio predstavnik Italije Alessandro Caputo (1:2).

Našu državu na ovom takmičenju je predstavljalo 37 takmičara koji su osvojili 14 medalja, od kojih je jedna najsjajnija. Pored Almina Hodžića KBV Flek Tom-Cat Tuzla je predstavljala i takmičarka Maja Bogdanović, koja je poražena na startu prvenstva.

Na takmičenju je učestvovalo 39 država članica WAKO asocijacije sa 1991 takmičara/ki u 255 uzrasno/težinskih kategorija.

Iz KBV “Flek Tom-Cat” Tuzla posebnu zahvalnost duguju pokroviteljima i sponzorima (Vlada Tuzlanskog kantona, Ministarstvo za kulturu, sport i mlade TK, Grad Tuzla, Tom-Cat d.o.o., Flek d.o.o. i Babilon d.o.o.) koji su omogućili da jedan od najtrofejnijih sportskih kolektiva u Tuzli nastavi kontinuitet osvajanja medalja na najvećim svjetskim i evropskim takmičenjima u kickboxu.
Press tim KBV “Flek Tom-Cat” Tuzla

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje