Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Juniorke odbojkaškog kluba “Sloboda Tuzla” državne prvakinje

Preuzmite sliku

Juniorke Odbojkaškog kluba Sloboda Tuzla su pod vodstvom trenerskog dvojca, Armina Dervišrvić i Mirsada Korlatović nakon regionalnog, federalnog osvojile i državno prvenstvo za juniorke za sezonu 2021/22.

  • Na završnom turniru održanom 29.5.2022. godine u punoj sali malog Mejdana, a u velikoj konkurenciji ekipa iz Zvornika, Gacka i Sarajeva, jedna jako uspješna generacija odbojkašica Slobode Tuzla osvojila je zlato.

  • Tajra Sejdić, Belma Dizdarević, Nastja Ilić, Adna Lelić i Amina Halilović tako završavaju juniorsku kategoriju sa zlatom oko vrata.

  • Ema Klopić, Belma Taslidža, Dželila Sarajlić, Ajla Gosić, Lena Pejić, Lamija Memišević, Nadja Bećić, Nejra Muratović i Amina Zukić nastavljaju braniti crveno-crne boje i u narednim sezonama juniorskih takmičenja.

    Za najboljeg igrača završnog turnira proglašena je igračica pobjedničkog tima, Nastja Ilić.

  • Ovo je dokaz da samo pravim pristupom, počev od škole odbojke, druge ekipe koja se takmiči u federalnoj ligi te prvog tima koji se takmiči u najvišem rangu BIH odbojke, Premijer ligi BIH, mogu da se stvaraju kvalitetni domaći igrači.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje