Ponedjeljak, 27. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Još jedna fudbalska donacija Mozzarta: Nove trenerke za BFK Simm Bau

Preuzmite sliku

Pretpionirima i pionirima Bosanskog fudbalskog kluba „Simm Bau“ kompanija Mozzart donirala je novu opremu kako bi im pružila podršku u razvoju mladih talenata.

U klubu, koji je osnovan 1975. godine u selu Kosova pored Maglaja, vrijedno treniraju i takmiče se talentovani fudbaleri svih generacija. Sa brojnih takmičenja, održanih širom BIH, do sada su se uvijek vraćali sa osvojenim peharima i medaljama.

 • -Oprema koja nam je stigla mnogo je kvalitetnija od one koju smo ranije imali. Svi su ovu donaciju dočekali s radošću, veoma su bili iznenađeni. Saradnja sa Mozzartom veoma nas je obradovala i hvala im na ovom gestu- kaže Arnel Alić, član uprave BFK Simm Bau.

  Osim pretpionira i pionira, klub ima i selekcije kadeta, juniora i seniora, koje ukupno broje oko 100 članova. Najmlađi članovi takmiče se u ligi Zeničko-dobojskog kantona.

 • U Maglaju postoji Škola fudbala u kojoj pjetlići uče prve fudbalske poteze, a zatim se pridružuju BFK „Simm Bau“. Želja im je, kako kažu, da omasove redove najmlađih igrača i da zaigraju na nivou Federacije, a da kadeti, juniori i seniori počnu da se takmiče u Premijer ligi BIH. Iz redova ovog kluba potekao je i reprezentativac BiH Aldin Spahić.

  Klub se većinski samostalno finansira, te kroz naplatu članarina, a pomoć dobijaju od općine i Kantona kroz razne projekte. Vrijedna pomoć im je i donacija opreme iz Mozzarta -kompanije koja uvijek rado podržava mlade i perspektivne sportiste.

 • -Prilikom uručenja donacija, trudimo se da pomognemo razvoj klubova bez obzira na to iz kojeg su mjesta i u kojem se rangu takmiče. Posebno smo srećni kada naša donacija dođe u sportske kolektive koji posvećeno rade sa najmlađima i trude se da napreduju u svom sportu- kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzart-a.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,