Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jedan od najpopularnijih sportista svijeta sa suprugom poklonio vilu vrijednu 9,75 miliona u humanitarne svrhe

Preuzmite sliku

Vrijeme je praznika i širom svijeta se daju pokloni, a jednu sjajnu gestu napravio je bacač bejzbolske ekipe Texas Rangersa, Cole Hamels.

On je vilu vrijednu 9,75 miliona dolara donirao jednoj humanitarnoj organizaciji. Homels i njegova supruga Heidi objavili su u ponedjeljak kako poklanjaju vilu s 40 hektara zemlje u jugozapadnom Missouriju organizaciji Barnabas za smještaj djece s posebnim potrebama i hroničkim bolestima te njihovim članovima porodica.

,,Vidjeti ta lica, čuti smijeh, pročitati priče djece kojoj služe… Nema ništa poput toga. Barnabas ostvaruje snove, a mi smo se osjećani pozvanima da im naveliko pomognemo”, rekao je Hamels, koji ima godišnju platu od 22,5 miliona dolara.

Kompleks se sastoji od deset spavaćih soba, 19 kupaonica i smješten je uz jezero u planini Ozark. Bejzbolaš nikad nije uselio u njega jer je 2015. iz bivše ekipe Philadelphia Phillies otišao u Texas Rangerse, za koje i nastupa i danas.

Bračni par Homels ima dvoje biološke djece, sinove Caleba Michaela (8) i Baxtera (6), a prije pet godina posvojili su djevojčicu Reeve iz Etiopije. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje