Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jedan od najboljih trenera Evrope preuzeo FC Salines Tuzla

Preuzmite sliku

Predstavljanjem stručnog štaba i prozivkom igrača sinoć je u Tuzli Futsal klub Salines započeo pripreme za predstojeću sezonu. Klub je pojačan novim imenima, a u novu sezonu kreće pod palicom Predraga Rajića, jednog od najboljih futsal trenera u Evropi.

Rajić je trener sa velikim pedigreom i velikim brojem titula kako u bogatoj igračkoj karijeri, tako i u ulozi trenera. Prije Tuzle vodio je KMF Ekonomac iz Kragujevca sa kojim je bio na korak od plasmana na Final Four Lige prvaka u futsalu, gdje ga je dijelio samo jedan gol protiv velike Barcelone da uđe među četiri najbolja kluba Evrope. Sa Ekonomcem je osvojio brojne titule ali trenersku karijeru odlučio je nastaviti u Tuzli.

„Mogu reći da mi je čast što sam ovdje, što sam u klubu koji se poklopio sa mojim ambicijama jer FC Salines je mnogo veći nego što ljudi misle o tome. Dobro je što je ovo novo i za mene i za njih. Tako da ćemo u hodu rješavati sve probleme da od Salinesa pokušamo napraviti nešto veliko. Gledat ćemo da se približimo svim velikanima, a to ćemo postići svojim radom i angažovanjem. Mi želimo sa Salinesom ići stepenicu po stepenicu, da napredujemo iz dana u dan.“- kazao je Rajić i dodao da želi stvoriti prave futsalere koji će u svakom momentu znati u kojem pravcu igraju i maksimalno se založiti za tim. Novi šef stručnog štaba sinoć je odmah održao prvi trening kako bi vidio sa kakvim igračkim kadrom raspolaže.

Osim Rajića, stručni štab ove godine je pojačan sa još nekoliko zvučnih imena iz svijeta futsala. Tako se ekipi pridružio i Zoran Rakićević trener golmana, koji je, također, došao iz Ekonomca, potom Tarik Huremović kao kondicioni trener, Edin Aščerić kao pomoćni trener, Emir Ahmetašević kao doktor tima te fizijatar Mirza Kabil.

Poseban akcenat Uprava kluba stavila je na nove igrače. Ovogodišnja pojačanja su Nikola Matijević reprezentativac Srbije, Nermin Kahvedžić i Srđan Ivanković futsal reprezentativci BiH. Osim njih, tu su još i Benjamin Avdić, Mehmed Ramić, Ognjen Blagojević, Slobodan Manojlović, Dejan Trifković, Armin Ćehajić i Nedim Nukić. Uz stare igrače, očekuje sa zaista zavidan roster za predstojeću sezonu.

„Iz godine u godinu, dižemo ljestvicu, pokazujemo da smo ozbiljan klub. Ove godine želimo se uključiti u ravnopravnu borbu za titulu sa klubom Mostar SG. Nije naš cilj samo ova sezona već je cilj stvoriti stabilan i likvidan klub za narednih deset godina, koji će biti reprezent malog nogometa u BiH. Klub od ove sezone nastupa pod imenom Futsal klub Salines Tuzla City što je sinergija sa generalnim sponzorom Azmirom Husićem”. – pojasnio je Boris Filipović, predsjednik Uprave kluba.

Futsal liga BiH počinje u oktobru, a tuzlanski Salines, koji je bio među četiri najbolje ekipe u prošloj sezoni, spremno i sa velikim ambicijama ulazi u novu sezonu. (Press FC Salines Tuzla City)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje