Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jean Todt: Schumacher iz kreveta gleda utrke svog sina

Preuzmite sliku

Bivši šef Ferrarija Jean Todt rekao je za francuski RTL da Michael Schumacher prati karijeru svojeg sina Micka koji bi ovih dana trebao biti potvrđen kao vozač u Formuli 1.

“Mick će vjerovatno sljedeće godine biti u Formuli 1. Svi su uzbuđeni što ćemo imati još jednog Schumachera na stazi iako će to za njega biti golemi izazov”, rekao je Todt.

Mick Schumacher, koji će u martu napuniti 22 godine, trenutačno nastupa za Prema Powerteam u Formuli 2 i član je Ferrarijeve vozačke akademije. Novinar RTL-a je pitao Todta da li Michael prati njegove utrke, piše Index.hr.

“Naravno, gleda ga iz kreveta. Što se njegova zdravstvenog stanja tiče, tu ću biti rezervisan. Vidim ga jednom ili dvaput mjesečno i mogu samo reći da se i dalje bori”, rekao je Todt koji je prije nekoliko mjesec izjavio da on i Schumacher nekad zajedno gledaju televiziju što su mediji protumačili kao naznaku da se stanje sedmerostrukog svjetskog prvaka popravlja.

Michael Schumacher teško je stradao u decembru 2013. godine kad je na skijanju, baš sa sinom Mickom, glavom udario u stijenu. Od tad je u poluvegetativnom stanju i nalazi se u vili na Mallorci gdje ima svu potrebnu pomoć. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje