Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jasmina Tinjić: Slobodini porazi me više bole nego vlastiti!

jasmina-tinjic-poster
Preuzmite sliku

Najbolja bh. teniserka, 21-godišnja Jasmina Tinjić, nakon WTA turnira: Budimpešta Grand Prix uveliko se priprema za nastupe u Pragu i Briselu. Bili smo na jednom od Jasminih treninga, te razgovarali o uzroku prekida meča u Budimpešti, narednim planovima ali smo se dotakli i fudbalskog kluba Sloboda čiji je Jasmina veliki navijač.

\"jasmina-tinjic-poster\"Na početku odmah da riješimo dilemu oko uzroka prekida meča u Budimpešti. Podsjećamo, Mimi je u prvom kolu glavnog turnira imala izuzetno težak žrijeb ali je prvi set protiv Zahvalove (CZE,WTA- 60) rezultatom 6-1 riješila u svoju korist, drugi set je Zahalova dobila sa 3-6, a na početku trećeg odlučujućeg seta Jasmina je predala meč.

Jasmina koji je pravi razlog prekida meča?

\'\'Uzrok mog prekida meča na WTA turniru Budimpešta Grand Prix 220.000 $ je alergija na polen-pelud, na veliku žalost nisam uspjela da izdržim do kraja meč iz razloga što je zaista bila velika koncentracija ovog alergena. Iskreno vjerujem da ću istim tempom nastaviti da igram kao što sam ovaj turnir u Budimpešti jer zaista želim jako brzo doći u top 100. Želja, motiv i trenutna forma su tu, još samo da se neke stvari uz sve navedeno slože i vjerujem u dobre rezultate.\”

Uz želju da se slični problemi više nikada ne ponove, pitali smo Jasminu o narednim teniskim poduhvatima i planovima?

– S obzirom da je kalendar za turnire jako zgusnut zbog Olimpijskih igara sad mi predstoje dosta jaki turniri velikih nagradnih fondova gdje vjerujem da ću zabilježiti dobre rezultate počev od ITF Praga – 100.000, WTA Brussel 648.000, a za ostale turnire vidjet ćemo jer želim da što više pravim dobrih rezultata i da što bolji ranking postavim sebi i da na kraju godine završim na dosta dobrom WTA ranking mjestu.

\"jasmina-teren\"

Zanimljiva je činjenica da je Jasmina već pobjeđivala teniserke koje su sada među 40 najboljih u svijetu i spadaju u samu „kremu\” ženskog tenisa?

– Sa svega 13-14 godina pobijedila sam sve igračice koje su sad u vrhu svjetskog tenisa. Jedna od njih je Carolina Wozniacki, Polona Hercog, Petra Martić i druge. Ali eto, moja sudbina je takva da nisam među njima. One su imale mnogo bolje uslove za rad i podršku institucija ali ubjeđena sam da ćemo se opet sresti na terenu, motiv i želja su ogromni.

Jasmina je nebrojno puta izjavila da je razlog povratka u rodnu Tuzlu i pod zastavu BiH samo jedan, a on se zove: Iskreni patriotizam. U Splitu je Jasmina imala podršku iz snova, Goran Ivanišević, zatim, selektor Hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić i njegov brat Domagoj.

Da li se Mimi kaje zbog povratka u rodni grad?

Ma ni najmanje. Ovo je moj grad, moji ljudi, prijatelji. Patriotizam osjetite tek kada napustite svoje rodno mjesto, kod mene je on bio presudan a nedostatak uslova za rad i podrške koju sam imala u Splitu probat ću nadomjestiti ogromnom količinom znoja i višesatnim treniranjem. Vjerujem i nadam se da će i u BiH biti sve više onih koji će prepoznavati kvalitet mladih sportista, kao što to rade u Hrvatskoj.

\"jasmina-t\"

Kada smo kod lokal-patriotizma, Jasmina je veliki navijač Slobode a o trenutnoj situaciji u klubu i oko kluba Jasmina kaže slijedeće:

– Što se tiče moje drage FK Slobode, jako mi je žao što se sve ove stvari dešavaju mom dragom i najdražem klubu jer zna se ko je i šta je Sloboda svima nama a posebno meni koja sam veliki njen fan i vjerujte da me Slobodini porazi više bole nego vlastiti. Slobodi našoj treba pomoći, ja sam spremna za sve akcije u kojima bi mogla doprinjeti nekom boljitku. Sve me ovo žalosti iz razloga što mnogi koji zaista mogu pomoći to žele a ne dokazuju, ne dokazuju svoju iskrenu ljubav prema klubu koji je pravi i istinski ponos našeg grada.

Obzirom da je Jasmina redovan gost na tribinama kada joj to obaveze dozvoljavaju, bila je i na utakmici protiv Borca i kaže:

Zaista imam jednu veliku primjedbu. Naime, na utakmici protiv Borca gdje je ulaznica bila besplatna vidjela sam „velike face\” Tuzle koji se u toku sezone na tribinama nisu pojavljivali, te iste osobe trebaju doći na utakmicu i kada se ulaznica plaća i dati podršku mladim momcima koji su na terenu. Svim sam srcem uz Slobodu i odgovorni tuzlaci moraju imati sluha za podršku Slobodi jer to nije obični gradski klub, Sloboda je brend ovog grada. Nadam se da će i oni nakon mnogo uspona i padova zajedno sa mnom biti tamo gdje nam je mjesto: Na vrhu!

Na kraju razgovora naša Mimi je uputila i riječi hvale za projekat „Tuzlanski.ba\”

– Mnogo mi je drago što je Tuzlanski.ba proizvod onih koji zaista vole ovaj grad, ovako nešto nam je trebalo i gdje god da odem na turnir, uvijek „virnem\” da vidim šta ima novo. Posebna draž je u činjenici da ostvarivanje ove ideje dolazi od strane mog prijatelja, kojem i ovim putem obećavam časove tenisa nakon Praga i Brisela.

Podršku našoj Mimi  možete pružiti i na njenoj oficijelnoj Facebook prezentaciji

N.K – Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: