Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jasmina Tinjić prvi puta u karijeri izborila glavni žrijeb nekog WTA turnira!

Jasmina Tinjic
Preuzmite sliku

Jasmina po prvi puta izborila glavni žrijeb WTA turnira, ali nije imala sreće u žrijebu

\"jasmina-tinjic\"Zadnji Jasminin meč u aprilu donio je slavlje za sve njene navijače koji prate njene nastupe. Naime ova mlada Tuzlanka je danas po prvi puta u karijeri izborila glavni žrijeb nekog WTA turnira.

U Budimpešti na turniru koji se igra na šljaci(220.000$) nakon 6. nositeljice Buzarnescu, Jasmina je porazila i Japanku Riku Fujiwaru sa 6-3,6-3 u meču punom osvojenih gejmova na servis protivnica. Tako je Jasmina u dva dana pobijedila dvije TOP 200 igračice.

Žrijeb našu teniserku nije mazio, pa nakon što je Štutgartu u kvalifikacijama igrala protiv Ivete Benešove, ovaj put joj je protivnica njena dubl partnerka, sunarodnakinja i ništa manje kvalitetna teniserka Barbora Zahvalova Strycova.

Jasmina je imala najlošiji žrijeb od svih kvalifikantkinja, te ide na jednu teniserku koja je godinama na najjačim turnirima i koja je konstantna.

\"Jasmina

Ove sezone je uglavnom bilježila na turnirima po jednu pobjedu i jedan poraz. Ono što nam predstavlja malu utjehu jeste da je u Barceloni debitovala ove godine na šljaci i od Laure Pous Tio izgubila 6-2,6-1. Što znači da bi Mimi uz partiju sezone mogla doći i do pobjede, koja bi joj donijela važne bodove u borbi za Wimbledon.

Našoj teniserki koja će na teren u utorak želimo puno sreće u svom prvom debiju u glavnom turniru u kategoriji WTA

Obzirom da je naša Jasmina i veliki prijatelj portala Tuzlanski.ba želimo joj mnogo sreće uz poruku: NEMA PREDAJE – Sretno Mimi, Tuzla je uz tebe!

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: