Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jarčevi pobjedom otvorili Premijer ligu BiH u futsalu

Preuzmite sliku

Futsaleri Salinesa savladali su na otvaranju Premijer lige BiH u futsalu sarajevski Centar u gostim sa 5:3.

Gosti su došli oslabljeni za neigranje nekoliko igrača, prije svih golmana Darka Milanović, pa je na gol stao mladi Ognjen Blagojević, te dvojice kapitalnih ljetnih pojačanja Nikole Matijevića i Kakhe Maisaije.

I pored toga odlično su počeli jer je jedno od ljetnih pojačanja, povratnik Srđan Ivanković iskosa sa lijeve strane pogodio za vodstvo Tuzlaka.

Domaći do preokreta stižu pred odlazak na odmor. Kapiten Amel Handžić se dva puta našao na pravom mjestu da obavi najslađi dio posla, te kruniše sjajne akcije svojih saigrača i tako donosi preokret svom timu pred odlazak na odmor.

Salines do izjednačenja stiže u 27. minutu utakmice. Bivši igrač Centra, Nermin Kahvedžić, je šutirao, udarac mu je izblokiran, a svoj odbijanac je ponovo pokupio i poslao ga iza leđa Seferovića.

Do potpunog preokreta i novog vodstva gosti stižu u 39. minutu kada poslije prekida Srđan Ivanković pogađa za 3:2.

Kada su domaći krenuli na sve ili ništa primili su gol na praznu mrežu, te je Salines došao na prag pobjede. Na 20 sekundi do kraja Hodžić uspjeva da smanji na 4:3, ali odmah u narednom napadu Denis Isanović pogađa za konačnih 5:3.

Centar: Seferović, Hršumović, Mujezinović, Handžić, Đuderija, Smajić, Mršo, Solo, J. Hodžić, Sipović, Džemić, N. Hodžić, Mašić, Tahirović

Salines: Blagojević, S. Ivanković, Isanović, Kahvedžić, Džombić, Divković, Manojlović, Marković, Avdić, Selimović, Trifković. (Sport1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,