Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Iz Mozzarta za OK Olovo: Nova oprema za nove uspjehe Talentovani odbojkaši zahvalni na podršci 

Preuzmite sliku

Perspektivni odbojkaši kluba OK Olovo takmiče se u Superligi Federaciji BiH gdje su trenutno 6. na tabeli. Vrijednim trudom i radom ušli su u ovaj rang takmičenja iz niže lige. Sada im je želja da napreduju u svom rangu, a to bi moglo da im se ostvari u novoj opremi koju su na njihovu adresu poslali iz kompanije Mozzart.

– Momci su veoma zadovoljni, već smo nastupili u novim dresovima. Veoma su udobni i kvalitetni, što im se zaista sviđa. Svi se zahvaljujemo na ovoj podršci kompaniji Mozzart- kaže Amir Al-Masaud, predsjednik kluba OK Olovo.

  • Klub je osnovan 2003. godine. Takmičenje su započeli u Drugoj ligi Federacije, da bi ubrzo napredovali do Supelige gdje čvrsto drže poziciju već desetak godina.

  • Njihov tim čini 15 seniora i sedam juniora. Zbog malog broja članova, juniorska ekipa nastupa sa seniorima.

    Prvotimci su trenutno 6. na tabeli, a želja im je da se održe u ovom rangu i napreduju polako ka vrhu tabele. Zbog finansija trenutno nisu u mogućnosti da se bore za Premijer ligu BiH, ali to im je plan za budućnost, kao i da ponovo omasove svoje redove u svim selekcijama.

  • Najveći uspjeh kluba je plasman u Prvu ligu. Iz njihovih redova potekli su neki uspješni odbojkaši. Među njima i trener Olova, Selvedin Karić koji je igrao i u OK Kakanj, a ljubiteljima ovog sporta poznat je i kao selektor Ženske juniorske reprezentacije BiH. Uspjeli su i da iznjedre i nekoliko reprezentativca BiH u mlađim selekcijama.

  • Glavni finansijer kluba je Opština Olovo, a podršku dobijaju i iz Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, te od lokalnih privrednika. Sada je uz njih i regionalni lider u priređivanju igara na sreću, pa se nadaju da će im to donijeti sreću na parketima.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,