Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ivo Krezo: Pobjedom nad Srbijom želimo napraviti historijski uspjeh

Preuzmite sliku

Futsal selekcija BiH, koja je već osigurala historijski plasman na EURO, će sutra u Zenici od 18,00 sati igrati meč posljednjeg šestog kola grupe 4 kvalifikacija za EURO 2022 protiv Srbije.

Naši momci su ostvarili sve pobjede u dosadašnjih pet kola, a selektor Ivo Krezo je za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza BiH govorio o velikom uspjehu Futsal selekcije BiH, našoj ligi, Savezu, igračima, sjajnoj saradnji sa pomoćnima u stručnom štabu i mnogim drugim stvarima.

“Futsal je mnogo napredovao. Napredovala je naša liga, treniranje u klubovima je bolje, a sama organizacija u reprezentaciji i Savezu se digla na jedan viši nivo. Futsal je u svakom segmentu napredovao i normalno da smo došli do ovog rezultata”, kaže Krezo i dodaje:

“Mnogo mi pomaže to što sam bio igrač i to iskustvo prenosim na sadašnje reprezentativce. Moram posebno naglasiti svoje saradnike u stručnom štabu. Oni su svi igrali futsal i mnogo nam je lakše raditi. Ako ja ne vidim nešto, onda vide moji saradnici.”

Selektor je govorio i o narednom meču sa Srbijom.

“Plasirali smo se, ali ova utakmica nam je bitna iz više razloga. Prvo zbog jedinstva u selekciji, dobre atmosfere i da održimo dobar plasman na UEFA listi, s obzirom da smo trenutno osmi. Želimo da i napravimo historijski uspjeh te da sa maksimalnim učinkom završimo kvalifikacije.”

Kapiten Anel Radmilović potvrdio je da ovaj uspjeh osim što je kruna njegove karijere, predstavlja i pobjedu kolektivnog duha, ozbiljnog timskog rada i dobre atmosfere koja vlada među igračima.

“Pred prvu utakmicu sjeli smo i selektor je kazao “hajde kapitenu, povedi ekipu na EURO. Čast mi je što sam kapiten, ali mislim da su mene momci odveli na EURO.. Ja sam među najstarijim i zamolio sam ih na tom sastanku da oni mene odvedu. Možda mi je ovo “zadnji trzaj”. Ispunili su mi zahtjev i želju”, govori Radmilović i nastavlja:

“Nadali smo se. Tu su negdje reprezentacije Srbija i Sjeverna Makedonija, dok Rumuniju nismo nešto poznavali. Šanse smo iskoristili borbenošću i zalaganjem. Zasluženo smo tu gdje jesmo. Imamo pet od pet, maksimalnih 15 bodova. Mnogo smo napredovali, ali mislim da ne bi ostvarili ove rezultate bez srčanosti i borbe za ovaj grb.”

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje